Mainos

Erityisen kuiva sää metsäpalovaaran lisäksi myös allergikkojen riesana, koivu kukkii Lappia myöten – helpottavia sateita ei ole luvassa

Allergikot saavat lähipäivinä oireita koivun siitepölystä etenkin Oulun seudulla sekä Keski- ja Pohjois-Lapissa. Näillä alueilla koivun siitepölyn määrä ilmassa on runsas, käy ilmi Turun yliopiston Norkko-siitepölytiedotuksesta.

Tänään koivun siitepölyä voi olla kohtalaisia määriä myös Lounais-Suomessa ja aivan etelärannikolla, mutta alkavalla viikolla määrät siellä ovat vähäiset.

Lepän kukinta on Suomessa tältä keväältä jo ohi käsivarren Lappia lukuun ottamatta.

Heinän kukinta sitä vastoin on vasta alkanut Suomessa. Heinien siitepölyn määrät ovat vähäisiä maan etelä- ja keskiosissa noin Vaasan korkeudelle asti. Ahvenanmaalla ja Manner-Suomen lounaisimmassa osassa heinien kukinta on lähipäivinä kohtalaista.

Ilmaa puhdistavat sateet vähissä

Siitepölyä ilmasta puhdistavia runsaampia sateita ei ole luvassa Suomeen lähipäiville.

Vuodenaikaan nähden poikkeuksellinen helleputki saattaa kuitenkin katketa täksi päiväksi. Varmaa se ei kuitenkaan ole, sillä Ilmatieteen laitos ennustaa Etelä-Suomen lämpötilaksi enimmillään 24 astetta, kun helleraja on 25 astetta.

Suomeen virtaa tänään tilapäisesti hieman viileämpää ilmaa pohjoisen suunnasta. Helteiden odotetaan palaavan heti alkuviikosta.

Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa koko maassa paitsi Lapin kolmessa pohjoisimmassa kunnassa, joissa varoitetaan ruohikkopalojen vaarasta.

Merialueilla voi tuulla tänään navakasti Pohjois-Itämeren itäosassa, Saaristomerellä ja Selkämerellä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.