Mainos

Vuodenaikaan nähden poikkeuksellinen lämpöaalto jatkuu taas huomenna – tänään tauko helteissä

Vuodenaikaan nähden poikkeuksellinen hellepäivien kimara on katkennut tänään, sillä päivän korkein noteeraus oli 23,3. Se mitattiin Varsinais-Suomessa Kemiönsaaressa.

Helteet mitä ilmeisimmin palaavat jälleen huomenna ainakin Lounais-Suomeen ja Tampereen alueelle.

MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, että tiistai on puolestaan viikon lämpimin päivä ja helleraja rikkoutunee suuressa osassa maata. Etelässä mittarinlukemat saattavat kivuta jopa 27 asteeseen.

Keskiviikkona viilenee suuressa osassa maata. Etelä- ja Lounais-Suomessa saatetaan vielä hätyytellä hellerajaa, mutta pohjoisesta alkaen virtaa hyvin kylmää ilmamassaa Jäämeren päältä. Pohjoisessa ei keskiviikkona ehkä päästä edes 10 asteeseen.

Joitakin sadekuuroja voidaan saada lähinnä pohjoisessa. Kuitenkin viiden vuorokauden sadekertymät jäävät vain 2–4 milliin niilläkin alueilla, joilla sataa eniten.

Allergikkojen kuiva piina jatkuu

Siitepölystä kärsiville ei ole odotettavissa pikaista helpotusta, sillä ilmaa puhdistavia sateita ei ole luvassa Suomeen lähipäivinä.

Alkuviikolla siitepöly kiusaa allergikkoja etenkin Oulun seudulla sekä Lapissa, selviää Turun yliopiston Norkko-siitepölytiedotuksesta.

– Koivun siitepölyä on ollut Suomessa tänä keväänä paljon, ja se on aiheuttanut vakaviakin oireita. Koivun kukinta alkaa olla Etelä-Suomessa tältä keväältä ohi, mutta muualla maassa se jatkuu, asiantuntija Kaisa Toikko Allergia-, iho- ja astmaliitosta kertoo.

Lepän kukinta on Suomessa tältä keväältä jo ohi Käsivarren Lappia lukuun ottamatta.

Heinän kukinta sitä vastoin on vasta alkanut Suomessa. Heinien siitepölyn määrät ovat vähäisiä maan etelä- ja keskiosissa noin Vaasan korkeudelle asti. Ahvenanmaalla ja Manner-Suomen lounaisimmassa osassa heinien kukinta on lähipäivinä kohtalaista.

Otsikkoa ja jutun ingressiä on muutettu kello 20.45. Aiemmasta sanamuodosta saattoi ymmärtää, että tänään hellerajan alapuolelle jääneet lämpötilat olisivat katkaisseet yhtäjaksoisen helleputken. Toukokuun hellepäivät eivät kuitenkaan ole olleet perättäisiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.