Erittäin hyviä uutisia sähköautoilijoille: Keskon ja S-ryhmän latausverkostot kasvavat huimasti tänä vuonna

Sähköautojen latauspisteiden asennuskustannuksissa valtavia eroja 2:12
Sähköautojen latausasemien asennuskustannuksissa on valtavia eroja. Pienelle taloyhtiölle hinta voi olla 9 000 euroa per asema, jättihankkeessa alle 500 euroa.

Sekä Keskon K-Lataus että S-ryhmän ABC-lataus kasvattavat sähköautojen latausverkostojensa kattavuutta tuntuvasti. Kummankin yhtiön tavoitteena on kaksinkertaistaa verkostojensa koko vielä tämän vuoden loppuun mennessä.

Kesko kertoo tiedotteessaan, että K-Latauksen laturiverkosto kattaa vuoden lopussa jo noin 200 asemaa ympäri Suomen. Urakka on melkoinen, sillä vielä tällä hetkellä verkostoon kuuluu 107 asemaa.

Muun muassa Loimaalle, Jämsään, Poriin ja Keminmaahan nousevien täysin uusien asemien lisäksi myös vanhoja asemia päivitetään, erityisesti pääkaupunkiseudulla.

K-Latauksesta vastaava johtaja Tom von Bonsdorff kertoo Keskon tiedotteessa, että sähköautojen määrä kasvaa koko ajan, ja esimerkiksi K-Auton myymistä uusista autoista jo noin kolmannes on täyssähköautoja.

– Tämä on johtanut siihen, että suosituimmilla latausasemilla kysyntä on kasvanut melkoisesti, ja uusimalla asemia varmistamme kapasiteetin riittävän myös tulevaisuudessa, kertoo von Bonsdorff.

Keskon mukaan fokus on tällä hetkellä ennen kaikkea pika- ja suurteholatauspisteiden määrän kasvattamisessa.

S-ryhmällä tasan samat suunnitelmat

S-ryhmän latausverkosto ABC-lataus on niin ikään kasvattamassa latausasemiensa määrää reippaasti loppuvuoden aikana. Se operoi tällä hetkellä 75 asemaa, mutta tämän vuoden loppuun mennessä määrä kasvaa jo 150:een. Niissä on latausmahdollisuus yhteensä yli tuhannelle autolle.

K-Latauksen tapaan myös ABC-lataus panostaa uusilla asemillaan erityisesti suurteholatureihin.

S-ryhmän tavoitteena on, että vuoden 2025 alussa ABC-latauksen asemia olisi jo tuhannessa sijainnissa. ABC-latauksesta vastaava Olli Tervonen SOK:lta kertoo tiedotteessa, että panostukset latausverkostoon tukevat liikenteen murrosta, ja että omalla latausverkostolla on tärkeä rooli koko S-ryhmän ilmastotavotteiden kannalta. 

– ABC-latauksen sähkö on sataprosenttisesti uusiutuvista lähteistä, tuulivoimalla tuotettua, ja laajentamalla latausverkostoa tarjoamme asiakkaillemme lisää mahdollisuuksia siirtyä kohti ilmastofiksumpaa liikennettä, Tervonen toteaa tiedotteessa.

Lähteet: Kesko, S-ryhmä

Lue myös:

    Uusimmat