Erittäin harvinainen vaaleanpunainen käsikala näyttäytyi kameralle – nähtiin viimeksi 22 vuotta sitten

Erittäin harvinainen vaaleanpunainen käsikala näyttäytyi kameralle – nähtiin viimeksi 22 vuotta sitten 1:00
Katso videolta, miltä harvinainen käsikala näytti tutkijoiden kamerassa.

Tasmaniassa tutkijat ovat onnistuneet tallentamaan kameralle erittäin harvinaisen, vaaleanpunaisen käsikalan. Havainto on ensimmäinen sitten vuoden 1999, kertoo Australian ympäristöministeriö.

Uhanalaiseksi luokiteltu Brachiopsilus dianthus -lajin vaaleanpunainen käsikala ilmestyi tutkijoiden kameraan Tasmanian saaren lähistöllä sijaitsevassa meripuistossa. Voit katsoa videon artikkelin alusta.

Nämä käsikalat ovat erittäin harvinaisia; niistä on raportoitu vain neljä havaintoa koskaan aiemmin.

Omikrotteinakin tunnetut käsikalat käyttävät käsiä muistuttavia etueviään liikkumiseen merenpohjaa pitkin. Niiden onkin ajateltu elävän lähinnä matalassa rantavedessä.

Siksi tutkijat yllättyivätkin, että noin 15 senttimetriä pitkä käsikala kuvattiin noin 120 metrin syvyydessä kauempana rannikosta.

– Tämä on erittäin jännittävä löytö ja antaa toivoa vaaleanpunaisten käsikalojen selviytymisestä. Niillä on selkeästi aiemmin luultua laajempi elinalue, Tasmanian yliopiston professori Neville Barrett sanoo.

Tasmanian eteläpuolella sijaitseva meripuisto on vedenalainen suojelualue. Se on pinta-alaltaan jopa Sveitsin kokoinen, ja sen alueella asuu useita uhanalaisia mereneläviä, koralleja sekä kasveja.

Lue myös:

    Uusimmat