Erilaiset äidit -perhe Hartikainen-Sauerland: Kuinka roolipelaaminen vaikuttaa lapsen kasvatukseen?

Erilaiset äidit -sarjan kahdeksas jakso maanantaina 28. lokakuuta tutustuttaa katsojat Veera Hartikaiseen ja Stefan Sauerlandiin. Roolipelejä harrastava pariskunta odottaa ensimmäistä lastaan, joka otetaan mahdollisuuksien mukaan osaksi perheen yhteisiä harrastuksia. Kuinka roolipelaaminen tulee vaikuttamaan pian syntyvän lapsen kasvatukseen?

Veera Hartikainen ja Stefan Sauerland harrastavat roolipelaamista. Perheen pian syntyvää esikoista on odotettu kovasti saapuvaksi maailmaan ja vanhemmat aikovat tarjota pienokaiselle luovan ympäristön kasvaa. Yhteinen harrastus on muokannut vanhemmista vuosien saatossa hyviä eläytyjiä ja taidokkaita tarinankertojia.

Meidän tulee varmaan leikittyä vähän keskimääräistä enemmän lapsen kanssa, Veera hymyilee.

Lapsi pääsee mukaan vanhempien roolipeliharrastukseen sitä myötä kun hän kasvaa – ja jos hän itse haluaa peleihin osallistua.

Raskauspahoinvointi kääntyi odotusajan onneksi

Veera kärsi raskauden alussa pahoinvoinnista, mutta alkuraskauden jälkeen tuleva äiti on päässyt nauttimaan odotusajan onnesta. Kaksi kuukautta kestänyt pahoinvointi kaikkosi vähitellen.

– Vaikka alkuraskaus oli tukalaa aikaa, niin loppuraskaus sujui niin hyvin, että minulla on positiiviset kokemukset raskaudesta, Veera kertoo.

Esikoisestaan pariskunta on haaveillut jo pitkään. Aiemmin Veeran raskaus on päättynyt keskenmenoon.

– Kun ensimmäistä kertaa yritimme lasta, sain keskenmenon viikolla kahdeksan. Heti sen jälkeen tulin kuitenkin uudestaan raskaaksi ja kaikki on nyt mennyt hyvin, Veera kertoo.

Tulevat vanhemmat jännittävät synnytystä

Ensisynnyttäjänä Veeraa jännittää kovasti se, kuinka synnytys tulee sujumaan. Etenkin kipua koskevat ajatukset ovat pyörineet tulevan äidin mielessä viime aikoina.

– Minua jännittää se, että kuinka synnytys tulee sattumaan ja se, kuinka voimakasta se kipu tulee todella olemaan. Olen miettinyt myös sitä, että toivottavasti en joudu hätäsektioon. Toivon, että tilanteessa ei tule mitään yllätyksiä, Veera toteaa.

Myös Veeran mies Stefan jännittää synnytystä – ehkä jopa enemmän kuin moni muu tuleva isä. Stefan ei koe oloaan mieluisaksi sairaaloissa, sillä hän on kirurgisia toimenpiteitä tai verta nähtyään vuosien saatossa pyörtynyt useaan otteeseen. Tuleva isä pyrkii tekemään kaiken estääkseen sen, ettei hän pyörtyisi synnytyksessä.

– Olemme keskustelleet asiasta jonkin verran, sillä Stefan on herkkä tietyille asioille. Olemme pohtineet sitä, että mitä teemme, jos hän pyörtyy, Veera kertoo.

Jakson perhe: Veera Hartikainen ja Stefan Sauerland

ERILAISET ÄIDIT AVAlla maanantaisin klo 21.

Lue myös:

Twiittaa sarjasta hashtagillä #erilaisetäidit.

Katso edellinen jakso: Perhe Sandelin

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: AVA

Lue myös:

    Uusimmat