Erikoisimmat tärpit Ravintolapäivän viettoon Helsingissä

Makuja.fi poimi kymmenen testaamisen arvoista omalaatuista pop up -ravintolaa pääkaupungista.

Eläväisen ruokakulttuurin pariin kannustavaa kansainvälistä Ravintolapäivää vietetään lauantaina 18. toukokuuta. Päivän ideana on, että kuka tahansa voi perustaa väliaikaisesti oman ravintolan mihin tahansa. Helsingin katukuvaan ilmestyy päivän ajaksi nelisensataa pop-up ravintolaa Vikkelä ruokailija ehtii täyttää vatsaansa moneen otteeseen ympäri kaupunkia makunautintojen perässä viipottaessaan.

Makuja.fi suosittelee testaamaan seuraavia tärppejä:

Darrabaari

Työpajankatu 2, avoinna klo 10-16.

Palvelee kosteassa kesäyössä kontanneita. Kaikkensa antaneita kapunkilaisia hemmotellaan vissyllä, kahvilla sekä suurella valikoimalla omatekemiä, jääkylmiä ja raikkaita limonaateja. Baari tarjoaa myös kaupanpäällisiksi lämpimiä krapulahaleja. Pöytätuulettimella voi kuivata kalmanhiet paidanselkämyksestä ja käydä nokosille sohvalle.

Sempan ja Jannen sika

Kaarlenkatu 15, klo 12-21.

Pop up -ravintoloitsijat tuovat kokonaisen palvatun sian Helsingin Kallioon. Tarjolla on maittavia porsaanlihapurilaisia, makkaraa ja muurikkalettuja. Viereinen baari on myöntänyt porsastelijoille ruokailutilat.

Virkatun teltan fuusiokeittiö

Säästöpankinranta 4, avoinna klo 12-23.

Ravintola tarjoilee afganistalais-afrikkalaisia herkkuja virkatussa 25 neliön teltassa. Tilataideteoksen suojissa voi levähtää tyynyillä, nauttia eksoottista teetä ja makuja maailmalta. Virkatun teltan seinät on ommeltu pakolaisnaisten käsitöistä, jotka on kerätty eri puolilta maailmaa. Ruokailun lomassa saa kuulla käsitöiden tekijöiden tarinoita.

Licence to Bake

Porthaninkatu 9, avoinna klo 13 eteenpäin.

James Bond -teemaisessa pop up -konditoriassa tarjoillaan leivonnaisia ja juomia erittäin salaisen huippukondiittorin johdolla. Tarjolla on agenttileffojen mukaan nimettyjä makeita herkkuja. Miltä kuulostaisi Quantum of brownies, The man with the golden cookie tai The cassis is not enough -suklaakakku?

Helsinki Fried Pike

Pursimiehenkatu 13, avoinna 18-21.

Ravintola tarjoaa kalaisaa lähipikaruokaa. Asiakkaille tarjoillaan uppopaistettua vapakalastettua haukea annosjuomineen Punavuoren sydämessä.

Mummila

Fredrikinkatu 70, avoinna 10-16.

Pullantuoksuinen Mummila tarjoilee perinteisiä mummomaista tunnelmaa ja suolaisia ja makeita herkkuja Temppeliaukion kirkon edustalla. Vatsaansa voi helliä omena- ja mustikkapiirailla, kasvis- ja lohipiirakalla, pullalla, vadelmasimalla sekä kahvilla ja teellä.

Eerikin pommi

Eerikinkatu 10, avoinna 11-16.

Etelä-Karjalaisia herkkuja jo viidenkymmenen vuoden takaa. Ravintola tarjoaa höyryäviä lihapiirakoita ja kasvisvaihtoehtoja maukkailla täytteillä nakkikioskitunnelmaa unohtamatta. Paikalla on elävää musiikkia.

Elbins Kajuta

Ehrenströmintie, Merisatamanranta, avoinna 12-20.

Meren äärellä tarjoillaan reissuruokaa ja saariston herkkuja purjeveneestä. Purjehdushenkinen ravintoloitsijajoukko tahtoo tarjoilla asiakkailleen ikimuistoisia makunautintoja, joihin he ovat törmänneet purjehdusretkillään.Tarjolla on muun muassa itseleivottua saaristolaisleipää merenantimien kera.

Ripaskaravintola Kasakka

Mannerheimintie 5, avoinna klo 12-16.

Tanssiryhmä Petkeleen ravintola Uuden ylioppilastalon vintillä tarjoilee elämyksiä kaikille aisteille. Luvassa on tanssiesityksiä ja päivän aikana myös asiakkaat pääsevät laittamaan jalalla koreasti. Tarjolla on tuhtia kasvisborssia, itsetehtykä karjalanpiirakoita, rahkapiirakkaa sekä venäläistä teetä ja kahvia.

Mobile Cookie Jar

Baana, avoinna 12-18.

Ravintola on pyörillä liikkuva keksipurkki pyörätie-Baanalla. Asiakkaat voivat ostaa tavarafillarin lavalta suklaisia keksejä. Maistiaisiakin kuulemma saa, ettei tarvitse ostaa sokkona maailmankaikkeuden parhaiksi tituleerattuja suklaakeksejä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja