Erikoinen vakoiluskandaali NBA:ssa – keltanokkapäävalmentaja mukana keitoksessa

Koripallon NBA:ta ravistelee erikoinen vakoiluskandaali. New York Knicks väittää entisen työntekijänsä vieneen seuralta salaisia asiakirjoja ja toimittaneen ne uudelle työnantajalleen Toronto Raptorsille. Asiasta kertoo muun muassa ESPN.

Knicks on ESPN:n maanantaina nostanut asiassa kanteen manhattanilaisessa oikeusistuimessa. Vastaajina ovat Toronto Raptorsin lisäksi joukkueen uusi päävalmentaja Darko Rajakovic, pelaajakehitysvalmentaja Noah Lewis ja kymmenen muuta Raptorsin työntekijää.

Näiden työntekijöiden joukossa on ESPN:n mukaan aiemmin Knicksin pelaajakehityksessä työskennellyt henkilö, joka siirtyi Raptorsin palkkalistoille kesällä. Knicksin kanteen mukaan kyseinen henkilö olisi varastanut Knicksiltä luottamuksellisia tietoja ja toimittanut niitä kanadalaisseuralle.

Varastettujen tietojen joukossa on ollut muun muassa peliraportteja, kauden 2022-2023 valmistelumateriaaleja, tutkimustietoa vastustajista sekä videoraportteja pelaajista. Kaikkiaan tiedostoja sanotaan olleen yli 3 000. Kanteen mukaan Rajakovic olisi käyttänyt tietoja valmistautumisessaan uransa ensimmäiseen päävalmentajapestiinsä, kertoo The Athletic.

– Auttaakseen noviisivalmentajaa tekemään työnsä, vastaaja Rajakovic ja muut vastaajat Raptorsista käyttivät (työntekijän) asemaa Knicksin sisäpiirissa saadakseen Raptorsille tietoja, joiden avulla he pystyisivät organisoimaan ja suunnttelemaan uuden valmennus- ja videohenkilöstönsä toimintaa, kanteessa sanotaan.

Knicksin mukaan työntekijä oli alkanut siirtää tietoja Knicksin sähköpostitililtä henkilökohtaiselle sähköpostitililleen heinäkuussa. Samoihin aikoihin, kun hän ilmoitti saaneensa tarjouksen Raptorsilta.

Knicksin mukaan työntekijä on rikkonut työsopimuksensa salassapitopykälää. Newyorkilaisseura väittää tämän toimineen Raptorsin organisaatioon kuuluvien henkilöiden ohjauksessa ja näiden hyötyneen tämän teoista.

Kun ottaa huomioon työntekijäsopimuksen, rikos- ja yksityisoikeudelliset selkeät rikkomukset, meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ryhtyä toimenpiteisiin, Knicksin omistavan MSG Sportsin tiedottaja totesi.

Raptorsin omistava Maple Leaf Sports & Entertainment ja seura vastasivat yhteisellä tiedotteella. Yhtiö ja seura ilmoittivat käynnistävän kattavan sisäisen tutkinnan asian selvittämiseksi. Yhtiö kiisti olleensa osallisena väitetyissä teoissa.

Lue myös:

    Uusimmat