Rajuja syytöksiä maailmanmestarivalmentajasta

Jill Ellis luotsasi Yhdysvallat kahteen jalkapallon MM-kultaan. Nyt häneen on kohdistunut syytöksiä syrjinnästä naisten pääsarjan NWSL:ssä pelaavan San Diego Waven entisten työntekijöiden toimesta.

Ellis voitti päävalmentajana vuonna 2015 ja 2019 MM-kultaa Yhdysvalloille. Hänet valittiin myös molempina vuosina kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan Vuoden valmentajaksi. Ellis on työskennellyt San Diego Waven puheenjohtajana vuodesta 2021 lähtien.

Brittany Alvarado työskenteli videosisällön parissa seurassa viime vuoden maaliskuusta tämän vuoden kesäkuuhun asti. Hän syytti Ellistä keskiviikkona sosiaalisessa mediassa, että tämä syrjii naispuolisia työntekijöitä.

– Hän laittaa henkilökohtaisen hyödyn etusijalle ja työntekijöiden hyvinvoinnin edelle ja edistää ympäristöä, joka mahdollistaa väärinkäytöksen, Alvarado kirjoitti.

ESPN:n mukaan kaksi muutakin seuran työntekijää on esittänyt samanlaisia syytöksiä. Seuran suuri tähti ja Ellisin alaisuudessa maailmanmestaruuksia juhlinut Alex Morgan on antanut omat kommenttinsa aiheesta.

– Olen pettynyt, kun saan kuulla syytöksiä useilta entisiltä Wawen työntekijöiltä. Olemme pelaajina tehneet kovasti töitä rakentaakseemme joukkueen, jota ympäröi osallistava, positiivinen ja turvallinen ympäristö. Mutta minulle on tärkeää, että luomme sen ympäristön pelaajille ja koko organisaation henkilökunnalle, Morgan kirjoitti X:ssä.

San Diego Wave on myös antanut oman vastineensa asialle. Seuran mukaan väitteet ovat valheellisia.

– San Diego Wave on tietoinen entisen työntekijän tekemästä sosiaalisen median julkaisusta, joka sisältää virheellisiä ja loukkaavia puheita seurasta, San Diego Wave kertoi vastineessaan.

Katso alta koko Brittany Alvaradon avautuminen.

Lue myös:

    Uusimmat