Erikoinen trendi villitsee hammaslääkärien asiakkaita – hitti vai huti?

Hampaan paikkaaminen ei paranna kariesta 2:20
Hampaan paikkaaminen ei paranna kariesta.

Hammasrako eli rako etuhampaiden välissä oli monelle aiemmin inhottu osa ulkonäköä, sillä sitä ei koettu niin viehättävänä. Sittemmin julkkikset kuten huippumalli Lara Stone tai laulaja Madonna ovat tehneet hammasraosta villityksen. Trendi on tuonut erikoisia asiakkaiden pyyntöjä myös hammaslääkärin vastaanotolle.

Daily Mail kirjoitti hiljattain hammasrakovillityksestä ja haastatteli hampaiden kosmeettiseen korjaukseen erikoistunutta hammaslääkäriä Mark Hughesia aiheesta. Hughes tuo esiin hammasrakovillityksen erikoiset puolet hammaslääkärien ja hammasteknikkojen näkökulmasta.

– Usein hammasrako on epäsymmetrinen ja sitä hieman muotoillaan. Asiakkaat haluavat hammasraosta symmetrisemmän ja entistä söpömmän.

Aiemmin oli toisin: moni asiakas halusi hammasraon täyttämistä hammashoidon ja hammasplastiikan keinoin. Tässä mielessä omien luonnollisten piirteiden korostaminen on varsin terve malli julkkiksilta. Siltikin esimerkiksi Elle edelleen kirjoitti keväällä hammasraosta viha-rakkaussuhteen näkökulmasta. 

Miehet jäävät trendin sivuun 

Yksi toinenkin erikoinen piirre hammasrakojen ihannoimisessa on. Toisin kuin naiset, miehet kokevat ne usein ulkonäköään huonontavina. 

– Miehet kokevat raon epämiehekkäänä ja epäviehättävänä. Miehet jäävät tämän trendin sivuun, Hughes pohtii. 

Menipä hampaiden täyttöön tai korjaukseen tai ei, hammasraot eittämättä ovat sympaattisia sukupuolesta riippumatta ihan sellaisinaankin. 

Lähteet: DailymailElle

Lue myös:

    Uusimmat