Erikoinen tapaus: Yhdysvalloissa hermostuttiin F1-sarjalle – ”Tämä on loukkaus”

Euroopassa F1-sarja on selvästi suosituin autourheilusarja. Amerikassa tilanne on toinen, sillä siellä NASCAR on ylitse muiden. Nyt nämä kaksi maailmaa kohtaavat, sillä molemmissa sarjoissa järjestetään kisat yhtä aikaan sunnuntaina.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Yhdysvaltain GP suorana 1.-3.11.
La: 3. harjoitukset klo 19.55, aika-ajot klo 22.55, ennakkotunnelmat klo 22.00
Su: Yhdysvaltain GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

F1-sarja on rantautunut täksi viikonlopuksi Yhdysvaltojen Austinin radalle.

Toinen iso sirkus, NASCAR, on myös lähes samoilla kulmilla. Kyseisessä sarjassa ajetaan viikonloppuna Texasissa, Fort Worthissa. Välimatka Austiniin on hieman yli 270 kilometriä.

Kisojen päällekkäisyys hiertää NASCAR-sarjan näyttämöllä, Texas Motor Speedway’lla. Radan presidentti Eddie Gossage latoi suoraa tekstiä F1-sarjan suuntaan.

– NASCAR:n ja F1:sten välillä on sangen vähän kilpailua, mutta sitä on. Mielestäni tämä on loukkaus. Tämä osoittaa kunnioituksen ja ammattitaidon puutetta, että F1-kisa järjestetään samana päivänä, kolmen tunnin päässä NASCAR-kisasta, Gossage aloitti purkauksensa Autoweekin haastattelussa.

– Vuodessa on 52 viikonloppua. NASCAR-kisa järjestetään kahtena viikonloppuna Texasissa. Siellä on 50 muuta viikonloppua, jolloin F1 voisi järjestää oman kisansa. Ihmiset sanovat, että ”noh, F1 kiertää ympäri maailmaa ja heidän pitää ajaa täällä Texasissa ja Meksikossa peräkkäin, matkustussyiden takia”. Ok, ajakaa sitten Meksikossa 3. marraskuuta ja USA:ssa myöhemmin tai kääntäkää kisat toisinpäin.

– Minusta tämä on loukkaus F1:n toimesta NASCAR:n suuntaan. Ei tässä ole kyse vain meidän radasta. Kyse on paljon isommasta. Kyse on koko urheilusta. Tämä ei ole hyvä tilanne kummallekaan. Fanit ovat ne, jotka tässä häviävät ja ne, jotka tekevät töitä tapahtumien parissa. Nyt ihmisten pitää valita näiden kahden väliltä. Ihan sama, että onko kyse 50-50-asetelmasta tai 99-1-asetelmasta, niin se ei ole hyvä juttu, Gossage tykitti.

USA:n GP ajettiin aiemmin viikkoa aiemmin, minkä myötä eri tapahtumien välille ei muodostunut päällekkäisyyksiä. Tänä vuonna tilanne on toinen.

Itse kisat käynnistyvät tunnin erolla toisiinsa nähden. F1:t aloittavat oman urakkansa paikallista aikaa kello 14 (Suomen aikaan kello 21). NASCAR:ssa aloitusaika on kello 15 (Suomen aikaan 22).

Lue myös:

    Uusimmat