Kanan rintafileistä tulee helposti kotona paistettaessa liian kuivia. Täydellisen mehevät kanapihvit onnistuvat kuitenkin pienellä vaivalla!
Jokainen kotikokki söisi varmasti mieluummin täydellisen mehukkaita kanan rintafileitä kuin kumisen kuivia versioita. Mutta miten liian kuivan lopputuloksen sitten voi estää ja rintafileistä saada varmasti meheviä?
Kokeile niksiä: Liota fileet suolavedessä
Kanan rintafileet pitävät sisällään vähän sidekudosta, mikä tarkoittaa sitä, että fileet voidaan paistaa nopeasti. Pitkää kypsennysaikaa tarvitaan, kun lihassa on paljon sidekudosta. Kanan rintafileissä on myös hyvin vähän rasvaa, minkä vuoksi liian pitkä kypsennysaika voi tehdä lihasta liian kuivaa. Yksi tapa varmistaa rintafileiden mehukkuus on liottaa niitä suolavedessä tunnin verran ennen paistamista. Näin solut imevät itseensä vettä.
Ota huomioon, että kyseessä on marinoinnin kaltainen niksi kotikokeille. Suolavedessä liottaminen ei tarkoita samaa, kuin elintarviketeollisuuden lihoihin injektoima suola. Valitse siis kaupasta suolatonta kanaa, jonka lihapitoisuus on 100 prosenttia.
Suolaveteen tarvitset:
n. 1 litra vettä
3 rkl suolaa
(2 rkl sokeria)
Sekoita kulhossa suola ja sokeri veteen, kunnes ne liukenevat. Lisää joukkoon kanan rintafileet. Peitä kulho kannella ja laita se jääkaappiin noin tunniksi.
