Kolmekymppinen mies kaahasi kovaa ylinopeutta poliisia pakoon – edes piikkimatto ei pysäyttänyt autoilijaa

Edes piikkimatto ei pysäyttänyt kolmekymppistä kaaharia Rovaniemellä perjantai-iltana, vaan mies pyrki jatkamaan pakoaan jopa tyhjillä auton renkailla.

Poliisipartio yritti eilen illalla kello 22 aikoihin pysäyttää Rovaniemen Syväsenvaarassa liikennevalvonnan yhteydessä henkilöautoa.

Kun poliisi laittoi pysäytysvalot päälle, pysäytettävä henkilöauto lähti voimakkaasti kiihdyttämään ja pakenemaan poliisia. Tuossa vaiheessa poliisi kytki myös hälytysäänet päälle.

Auton renkaat tyhjenivät

Mies jatkoi henkilöautollaan matkaa Syväsenvaarasta Nivavaaraan ja sieltä Kuusamontielle kohti Kuusamoa. Oikaraisissa pakeneva ajoneuvo kääntyi Koskenkyläntielle.

Koskenkyläntiellä toinen poliisipartio oli laittanut tielle piikkimaton, jonka yli mies autollaan ajoi. Henkilöauton molemmat eturenkaat tyhjenivät, mutta siitä huolimatta mies pyrki vielä jatkamaan pakoaan autolla.

Pian pakoauton vauhti kuitenkin hiljeni, ja auton kuljettaja ohjasi kuljettamansa auton tien laitaan bussipysäkille.

Ilmeni, että autoa kuljetti 30-vuotias mies, jolla ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta. Mies puhalsi seulonta-alkometriin nollat, mutta huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfematiinille.

Autossa lisäksi kaksi matkustajaa

Mies otettiin kiinni ja hänet toimitettiin verikokeen jälkeen poliisivankilaan. Autossa oli kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa.

Koko pakomatkan aikana mies ajoi huomattavaa ylinopeutta sekä taajama- että 80 km/h:n nopeusrajoitusalueella.

Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja