Erich Rutemöller koulutti illan Mestarien liigan finaalin päävalmentajat: "En olisi uskonut, että hänestä tulee huippuvalmentaja"

1:16
Robert Lewandowski nousi korkeimmalle ja puski välierässä Lyonia vastaan Bayern Münchenin viimeisen osuman.

Saksalainen Erich Rutemöller toimi Saksan jalkapalloliiton valmentajakoulutuksen johtajana vuosina 2000–2007, jolloin valmentajaopintonsa suorittivat myös Mestarien liigan tämäniltaisessa loppuottelussa Bayern Müncheniä valmentava Hansi Flick ja PSG:tä luotsaava Thomas Tuchel.

Mestarien liigan ratkaisu tällä viikolla C Morella:

Loppuottelu PSG–Bayern München sunnuntaina klo 21.55 C More Sport 1:llä ja myös MTV3-kanavalla.

Studiolähetys alkaa klo 21.00. Ottelu ja studio-osuus nähtävissä myös cmore.fi-suoratoistopalvelussa.

– Hansi Flickin kohdalla tilanne oli erityinen, sillä hän oli kaudella 1990–1991 minun pelaajanani FC Kölnissä. Sitten tapasin Hansin uudelleen vuoden 2003 kurssilla opiskelijana. Hän ajatteli jo pelaajana kuin valmentaja, Rutemöller sanoi Bild-lehden haastattelussa. 

Rutemöller, 75, kertoi muistavansa Flickin olleen kunnianhimoinen opiskelija.

– Hän kyseli kriittisesti, avoimesti ja reilusti. Hänen kanssaan saattoi keskustella erittäin hyvin. Pelaajana hän oli juoksuvoimainen, valmentajaopiskelijana kestävä. Hän ei halunnut vain istua ja hakea todistusta, sen huomasi heti. Hän ei ollut kiinnostunut vain jalkapalloilusta, vaan myös sivuaineista. Hän oli täysillä mukana ja valmistui kurssin priimuksena yhdessä Thomas Dollin kanssa, Rutemöller muisteli.

Vuoden 2007 kurssilla opiskellut Thomas Tuchel oli Rutemöllerin mukaan aivan erilainen opiskelija kuin Flick.

– Hän tuli Augsburgin juniorivalmentajana ja oli jo suorittanut liikuntatieteelliset opinnot. Siitä huolimatta hän ei luullut tietävänsä kaikkea, siitä hänelle on annettava tunnustusta. Hän halusi imeä kaiken ja oli utelias.

Rutemöller paljasti arvioineensa Tuchelin tulevaisuuden väärin. 

– En olisi uskonut, että hänestä tulee huippuvalmentaja ammattilaistasolla. Se miten hän käyttäytyi, miten hän kyseli ja osallistui opetukseen – hän oli minusta pikemmin opettajaksi tai kouluttajaksi päätyvä tyyppi, ei päivittäisvalmennukseen työhön päätyvä henkilö. Kun katson häntä sivurajalla, minun on välillä pakko hymyillä. Se ei ole se Thomas Tuchel, jonka tunnen opinnoista. Silloin hän ei näyttänyt tunteitaan. Opiskelija Tuchel ja nykyinen valmentaja Tuchel ovat aivan erilaisia hahmoja, Rutemöller kertoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja