Mainos

Erehdytti uhreja lainaamaan rahaa keksittyjen voittojen lunastamiseen – sai 300 000 euroa

Kolmikymppistä porvoolaismiestä epäillään useista petoksista, joiden avulla hän sai tuntemiltaan henkilöiltä huijatuksi noin 300 000 euroa. 

– Epäilty on erehdyttänyt uhreja lainaamaan itselleen rahaa, väittäen tarvitsevansa sitä keksittyjen voittojen lunastamiseen. Muitakin erehdyttämistarkoituksessa käytettyjä selityksiä on ollut, mutta usein tarinoilla on ollut joku kytkös vedonlyöntiin tai rahapeleihin, komisario Jyri Hiltunen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo.

Hiltusen mukaan uhrit ovat olleet jollain tavalla miehelle tuttuja, ja he asuvat Porvoossa ja sen lähialueilla. Mies on ollut vangittuna pari viikkoa.

Huijauksiin on liittynyt myös perättömiä väitteitä ja todistuksia epäillyn omaisuudesta, varallisuudesta ja takaisinmaksukyvystä. Osa petoksista on jatkunut muutamia vuosia, ja epäilty on onnistunut selityksillään huijaamaan toistuvasti lisää rahaa uhreiltaan.

– Huijattuja henkilöitä on useita ja huijatut rahasummat ovat merkittäviä. Suurin huijattu rahasumma on yli 100 000 euroa, ja kokonaissumma tämänhetkisen tiedon mukaan noin 300 000 euroa, Hiltunen kertoo.

Hiltusen mukaan epäilty on myös antanut ymmärtää, että mikäli uhrit ilmoittavat asiasta poliisille, eivät huijatut ainakaan tällöin tulisi saamaan rahojaan takaisin.

– Uhreja voi näin ollen olla lisää ja pyydämme heitä tekemään rikosilmoituksen poliisille, Hiltunen jatkaa.

Epäillyllä myös aiempaa rikostaustaa

Porvoolaismiehellä on myös aiempaa rikostaustaa. Hänen aiempi tuomionsa koostui 38 eri rikoksesta, pääosin petosrikoksiin liittyen.

– Aiempia petoksen uhreja on lukuisia ja petosten rikosvahinko on lähennellyt 500 000 euroa. Hän vapautui vankilasta vuonna 2011, kun oli suorittanut puolet vuoden ja 10 kuukauden pituisesta rangaistuksesta, Hiltunen kertoo.

Poliisi kehottaa kaikkia mahdollisen huijauksen kohteeksi joutuneita tekemään rikosilmoituksen asiasta.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.