Mainos

Kaksikko tehtaili ilmoituksia ajoneuvoista ja työkoneista – osa ostajista ei ollut uskoa poliisin varoitusta huijauksesta

Poliisi on ottanut kiinni kaksikon, joka on kaupannut verkossa muun muassa kuvitteellisia veneitä ja työkoneita kymmenien tuhansien eurojen edestä, Sisä-Suomen poliisilaitos kertoo tiedotteessaan. 

Poliisin mukaan tehtailtuja myynti-ilmoituksia on julkaistu kevään ja kesän aikana veneistä, työkoneista, traktoreista ja kaivureista. Myytävää omaisuutta ei todellisuudessa ole ollut olemassa, ja ostajilta on yritetty huijata maksuja ilman, että he ovat päässeet näkemään kauppatavaraa.

Poliisin mukaan kymmenillä tekaistuilla myynti-ilmoituksilla on pyritty tekemään kauppaa jopa lähes miljoonan euron edestä. Onnistuneiden petosten arvo on kuitenkin jäänyt huomattavasti pienemmäksi, noin 50 000 euroon.

Innokkaat ostajat eivät uskoneet poliisia

Poliisi kertoo, että tutkinnan aikana on onnistuttu estämään useiden kauppojen toteutuminen. Aina innokkaiden ostajien vakuuttelu ei kuitenkaan ole ollut helppoa. Jossain tapauksissa ostajaa on ollut vaikea vakuuttaa siitä, että hän on joutumassa petoksen uhriksi, poliisista kerrotaan.

– Kyllä se uskomattomalta tuntuu, että on pitänyt ihan vakuuttelemalla vakuuttaa. Kyllä siinä kuitenkin ollaan oltu sitten kiitollisia, kun se ajatus on mennyt perille. On sanottu, että hyvä kun kerroitte, kun muuten minä olisin sen ostanut, rikosylikomisario Jari Kinnunen Sisä-Suomen poliisilaitokselta kertoo MTV Uutisille.

Ostajia on houkuteltu edullisten hintojen, mutta myös taitavien myyntipuheiden turvin.

Poliisi kertoi aiemmin ottaneensa petosepäilyjen tiimoilta kiinni kolme ihmistä. Yksi kolmikosta on kuitenkin jo vapautettu, sillä hänen osallisuudestaan petoksiin ei ole näyttöä, Kinnunen kertoo. Kahta muuta epäillään petoksista ja törkeistä petoksista.

Pääepäiltyjen lisäksi tapaukseen liittyy toistakymmentä henkilöä, jotka ovat antaneet pankkitilinsä kiinniotettujen käyttöön. Heidän osaltaan asiaa tutkitaan rahanpesuna tai törkeänä rahanpesuna riippuen siitä, millaisia summia tilien kautta on liikkunut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.