Mainos

Poliisi nappasi nigerialaiskirjeillä huijanneen Suomesta: Epäillään nyhtäneen uhrilta 300 000 euroa

Helsingin poliisi kertoo ottaneensa kiinni ulkomaisen henkilön, jonka epäillään huijanneen suomalaisnaiselta lähes 300 000 euroa.

Tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Ismo Siltamäen mukaan keski-ikäinen nainen oli tutustunut huijariin netin keskustelupalstalla. Sähköpostikirjeenvaihdossa huijari oli alkanut pyytää rahaa elämiseen. Verukkeet olivat vaihdelleet ja rahasumma oli kasvanut pikku hiljaa.

Myös rahaa lähettäneen naisen epäilykset olivat alkaneet kuitenkin kasvaa, jolloin hän ilmoitti asiasta poliisille.

Huijari houkuteltiin Suomeen

Epäilty huijari saatiin kiinni, kun nainen sopi huijarin kanssa tapaamisen Suomeen antaakseen tälle lisää rahaa. Helsingin poliisi kertoo napanneensa huijarin kiinni tapaamispaikalta. Kiinniotto tehtiin tässä kuussa Helsingissä.

– Aikaisemmissakin huijauksissa poliisi on ollut odottamassa, mutta epäilty ei ole koskaan oikeasti saapunut tapaamiseen. Tämä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun epäilty saadaan kiinni, Siltamäki kertoo MTV Uutisille.

Ulkomaalainen epäilty on tällä hetkellä vangittuna Helsingissä. Häntä epäillään törkeästä petoksesta.

Rahat siirretty eteenpäin

Siltamäen mukaan uhrin lähettämistä rahoista ei enää ole tietoa, vaan rahat on siirretty heti saamisen jälkeen edelleen ulkomaisille pankkitileille.

Helsingin poliisilla on tutkinnassa ja tiedossa useita nigerialaishuijauksia. Viimeaikaiset huijaussummat ovat olleet eri uhreilla muun muassa 150 000 e, 170 000 e, 200 000 e ja nyt viimeisimmäksi lähes 300 000 euroa.

– Ovelimmat nettihuijarit vetoavat kuitenkin taidokkaasti uhrien inhimillisyyteen ja yrittävät saada viestin vastaanottajan samastumaan, ihastumaan tai jopa rakastumaan heihin, tutkinnanjohtaja Ismo Siltamäki kertoo poliisin tiedotteessa.

Uhreja yhdistää lähinnä hyväuskoisuus ja halu auttaa, poliisi arvioi. Uhrit ovat sekä miehiä että naisia ja edustavat eri ikäluokkia.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja