Sarjapetostelija huijasi taas 55 ihmistä olemattomilla tuotteilla – poliisilta simppelit niksit: Näin et joudu uhriksi

Erottaisitko sinä tämän huijauksen Postin viestistä? Meni helsinkiläismieheen täydestä 0:32
Katso video: Huijaukset netissä ovat yleisiä, erottaisitko tämän huijauksen Postin viestistä?

Länsi-Uudenmaan poliisin Espoon operatiivinen tutkinta on saanut valmiiksi esitutkinnan rikossarjassa, jossa noin 20-vuotias mies on huijannut ihmisiltä rahaa myymällä olemattomia tuotteita netissä.

Yhteensä 55 ihmistä maksoi miehelle muun muassa olemattomista pelikonsoleista, keräilyrahoista sekä konsertti- ja urheilukisalipuista. Mies sai 27–1 550 euron huijauksilla yhteensä 15 500 euroa rikoshyötyä.

Mies on aiemmin tuomittu tuomioistuimessa 28 petoksen sarjasta sekä 83 petoksen sarjasta.

Aikaisempaa rikostaustaa

Mies on siis tuttu tapaus poliisille. Nyt esitutkinnassa olleen petossarjan ensimmäisen petoksen hän teki kuusi päivää edellisen tuomionsa jälkeen.

Rikokset tehtiin netin kauppasivustojen kautta, joissa rikoksesta epäilty on esiintynyt jopa 40:llä eri nimellä. Hän käytti useita eri sähköpostiosoitteita ja yhteistietoja peittääkseen todellisen henkilöllisyytensä.

Mies pyrki monin tavoin antamaan itsestään luotettavan kuvan ostajille. Hän kertoi välttävänsä henkilökohtaisia tapaamisia koronatilanteen vuoksi ja oli keskustellut ostajien kanssa netissä tapahtuvista huijauksista. Asia on poliisin mukaan siirretty nyt syyttäjälle syyteharkintaan.

Kuinka huijarin tunnistaa?

Poliisi muistuttaa kuluttajia siitä, että netin kautta tuotteita ostaessa kannattaa olla varovainen.

Ennen ostopäätöstä on hyvä kiinnittää huomiota siihen, onko tuotteen hinta epäilyttävän alhainen tai onko myyjän profiili nettisivustolla luotettavan oloinen.

Huomiota kannattaa kiinnittää myös siihen, jos myyjä välttelee tapaamista erikoisilla syillä.

Poliisi suosittelee postiennakon hyödyntämistä tuntemattomien myyjien kanssa, jolloin ostaja maksaa tuotteesta vasta noutaessaan paketin. Toinen hyvä tapa hoitaa kaupat on sopia tapaaminen myyjän kanssa ja maksaa tuote vasta tapaamisen yhteydessä.

Lue myös:

    Uusimmat