Mainos

Erdogan vaatii vastauksia sauditoimittajan surmasta: "Murha oli tarkkaan suunniteltu"

1:00:00

Turkin presidentin Recep Tayyip Erdogan kertoi tänään lisätietoja sauditoimittaja Jamal Khashoggin murhatutkinnasta. Erdoganin mukaan ilmassa on vielä useita kysymyksiä, joihin vaaditaan vastauksia. 

Yllä olevalta videolta voit katsoa Erdoganin pitämän tiedotustilaisuuden murhatutkimuksiin liittyen. Video on englanniksi. 

Erdogan kertoi ennen tiedotustilaisuutta kertovansa "paljaan totuuden". Turkin presidentti saapui tilaisuuteen suurten suosionosoitusten saattelemana. 

Erdoganin mukaan sauditoimittaja Jamal Khashoggin murha oli tarkkaan suunniteltu. Useat muutaman hengen ryhmät, jotka olivat mukana konsulaatissa tehdyssä murhassa saapuivat Istanbuliin useammalla eri lennolla. Erdoganin mukaan agentit muun muassa tutkivat konsulaatin lähimetsää päivä ennen surmaa. 

Konsulaatista oli poistettu kaikki kamerat murhan aattona. Viimeinen havainto Khashoggista on 2. lokakuuta, kun hän meni sisään Saudi-Arabian konsulaattiin Istanbulissa, Turkissa. 

Yhteensä 18 epäiltyä

Vaikka surma tapahtui Saudi-Arabian konsulaatissa ja täten Saudi-Arabian maaperällä, niin kaikkien epäiltyjen tulisi astua oikeuden eteen Turkissa, Erdogan vaatii. Tämä siksi että verityö tapahtui Turkin maaperällä. 

Kaiken kaikkiaan tutkimuksissa on käynyt ilmi, että 18 ihmistä liittyy murhatutkintaan. Tutkinnan edistymisestä huolimatta ilmassa on edelleen runsaasti kysymyksiä. Erdogan ei ole myöskään tyytyväinen siihen, että Saudi-Arabia on syyttänyt surmasta tiedustelupalvelunsa agentteja. 

– Kuka antoi 15 hengelle käskyn tulla Istanbuliin?, Erdogan kysyi tilaisuudessa. 

Lisäksi Turkin presidentti vaati vastauksia siitä, missä Khashoggin ruumis on. Ruumista ei ole aikanaan toistaiseksi löydetty. Erdogan otti kantaa myös itse verityöhön, jota hän kuvasi raakalaismaiseksi. MTV Uutiset kertoi aiemmin tänään, että surmaa olisi ohjailtu Skypen välityksellä. 

Saudi-Arabia on puolestaan kertonut, että Khashoggi kuoli tappelun seuraksena. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja