CIA:n johtaja matkustaa Turkkiin – Khashoggin murhatutkinnasta odotettavissa lisätietoja, kertoo Turkki

Saudi-Arabia vahvistaa kadonneen sauditoimittajan kuoleman 2:11

Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin on tänään määrä kertoa lisätietoja sauditoimittaja Jamal Khashoggin murhatutkinnasta.

Yllä olevalta videolta voit katsoa uutisjutun aiheesta. 

Turkkilaislähteiden mukaan Saudi-Arabian hallintoa kirjoituksissaan kritisoinut Khashoggi tapettiin konsulaatissa, minkä jälkeen ruumis paloiteltiin ja kuljetettiin pois konsulaatista. Tätä varten Saudi-Arabiasta oli lähetetty maahan 15 hengen iskuryhmä.

Juttu jatkuu videon jälkeen. 

Sauditoimittajan tapporyhmään kuulunut mies pukeutui toimittajan vaatteisiin hämäykseksi 2:13

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n johtaja Gina Haspel matkustaa tänään Turkkiin. Vierailusta kertoo Washington Post asiaa tunteviin lähteisiinsä nojaten.

Matkan syyksi arvellaan sitä, että Yhdysvallat pyrkii pääsemään käsiksi turkkilaisilla oleviin tietoihin, kuten väitettyyn nauhoitukseen toimittajan kuolemasta. Lehden haastatteleman, nimettömänä esiintyvän Valkoisen talon virkamiehen mukaan tiedusteluviranomaiset suhtautuvat koko ajan varauksellisemmin saudiarabialaisten selityksiin.

Saudi-Arabian mukaan Khashoggi kuoli maan konsulaatissa Istanbulissa nyrkkitappelun seurauksena. Maa on vakuuttanut, että Khashoggia ei ollut tarkoitus tappaa. Saudi-Arabian ulkoministeri Adel al-Jubeir on sanonut, että maan tosiasiallinen johtaja, kruununprinssi Mohammed bin Salman ei ollut selvillä teosta. 

Maa on vakuuttanut, ettei Khashoggia ollut tarkoitus tappaa konsulaatissa.

Lue myös:

    Uusimmat