Toimittaja Jamal Khashoggin murhaoikeudenkäynti alkoi Turkissa – taposta ja paloittelusta syytettynä 20 ihmistä, joista kukaan ei paikalla

Sauditoimittajan murhaoikeudenkäynti alkoi tänään Turkissa 1:46
Sauditoimittajan murhaoikeudenkäynti alkoi tänään Turkissa.

Turkin Istanbulissa on perjantaina alkanut oikeudenkäynti toimittaja Jamal Khashoggin murhasta.

Syytetyt, kaksikymmentä saudiarabialaista, eivät ole oikeudenkäynnissä paikalla. Heidän epäillään tappaneen Khashoggin ja paloitelleen hänen ruumiinsa vuonna 2018. Ruumista ei ole koskaan löydetty.

Syytetyistä on annettu pidätysmääräykset, mutta he ovat todennäköisesti kaikki Saudi-Arabiassa.

Surman epäillään tapahtuneen Saudi-Arabian Istanbulin konsulaatissa, jonne Saudi-Arabian hallinnon kriitikkona tunnetuksi tullut Khashoggi oli mennyt hakemaan avioliittoa varten tarvitsemiaan asiakirjoja.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on sanonut, että käsky tappaa Khashoggi tuli Saudi-Arabian korkeimmasta johdosta, mutta ei ole koskaan suoraan syyttänyt siitä kruununprinssi Mohammed bin Salmania.

Saudi-Arabiassa järjestettiin viime vuonna oikeudenkäynti suljetuin ovin, jossa viisi syytettyä tuomittiin kuolemaan. Heidän nimiään ei ole julkistettu.

Khashoggin pojat ilmoittivat myöhemmin antavansa surmatyön anteeksi, mikä merkitsee, että kuolemantuomioita ei todennäköisesti panna käytäntöön. Saudi-Arabian virallinen selitys on, että tappajat toimivat omin luvin.

Lue myös:

    Uusimmat