Mainos

Eräoppaaksi opiskeleva suomalaismies on yksi Norjassa kadonneista henkilöistä – opettaja kuuli eilen huolestuttavat uutiset: "Toivon, että he ovat suojassa"

1:33

Yksi Pohjois-Norjassa kadonneista suomenruotsalaisista miehistä on vuonna 1989 syntynyt eräopaskoulun oppilas. Kadonneet suomalaiset olivat Norjassa koulun opiskelijayhdistyksen jääkiipeilykurssilla ja päättäneet kurssin jälkeen lähteä vuorelle itsenäiselle matkalle.

Axxellin kansanopiston eräopaskoulutuksen pääopettaja Henrik Jern sai tietää opiskelijan katoamisesta, kun hänen entinen oppilaansa, opiskelijayhdistyksen järjestämän jääkiipeilykurssin opettajana toiminut Frederik Aspö otti häneen yhteyttä.

– Heti uutiset kuultuani ajattelin, että toivottavasti he eivät ole jääneet lumivyöryn alle, vaan on sattunut jotain muuta, josta emme vielä tiedä. Toivon, että he ovat jossain suojassa, Jern sanoo.

Seurue lähti omatoimiselle retkelle

Suomalaismiehet olivat osallistuneet Norjassa Frederik Aspön järjestämälle jääkiipeilykurssille, joka järjestettiin eräopaskoulutuksen opiskelijayhdistyksen toimesta. Heistä yksi on koulun nykyinen oppilas. Opiskelijayhdistys on järjestänyt vastaavia kursseja viime vuosina.

Frederik Aspö kertoi aiemmin MTV Uutisille, että kurssin jälkeen seurue oli päättänyt lähteä Blåbärfjelletin vuorelle itsenäisesti.

Henrik Jern sanoo, että kadonnut opiskelija on opintojensa loppuvaiheessa ja hänellä on jo opintojen myötä kertynyt tietämystä ja taitoa vuoristossa liikkumisesta sekä lumiturvallisuudesta.

Etsinnät jatkuvat

Kolme suomalaista miestä ja yksi ruotsalainen nainen katosivat keskiviikkona Pohjois-Norjassa lähdettyään kohti Blåbärfjelletin vuoren huippua. Heidän katoamisestaan tehtiin ilmoitus, kun seurueen tunteva ruotsalainen mies ei saanut enää illalla yhteyttä heihin puhelimitse.

Seuruetta on yritetty etsiä viranomaisten ja vapaaehtoisten voimin katoamistapauksen tultua ilmi, mutta toistaiseksi huono sää on vaikeuttanut etsintöjä. Norjan viranomaiset pääsivät tänään jatkamaan etsintöjä helikoptereilla. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja