Mainos

Norjan lumivyöryturma koskettaa läheisesti ammattiopistoa Kemiönsaaressa – yksikön johtaja MTV:lle: "Suhtaudumme niin, että kyse on kateissa olevista henkilöistä"

2:08
Kolme suomalaismiestä ja yksi ruotsalaisnainen katosivat Pohjois-Norjassa viikko sitten.

Axxell-opiston Kemiönsaaren yksikön yksi nykyinen ja yksi entinen opiskelija katosivat hiihtoretkellä Norjassa viime viikolla. Opistolla on tarjottu mahdollisuutta keskusteluapuun, kun opiston arki jatkui maanantaina.

Axxellin Kemiönsaaren yksikön johtaja Tomas Björkroth kertoo MTV Uutisille, että opiston opiskelijoille ja henkilökunnalle Kemiönsaaressa on tarjottu mahdollisuus keskustella asiasta terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.

– Suhtaudumme tällä hetkellä asiaan niin, että kyse on kateissa olevista henkilöistä, Björkroth sanoo.

Kaksi Norjassa kadonnutta suomalaismiestä oli osallistunut Axxellin eräopaskoulutukseen, joka järjestetään opiston Kemiönsaaren yksikössä.

Björkrothin mukaan opiston opiskelijoille ja henkilökunnalle on annettu Norjan tapahtumista samat tiedot, kuin mitkä ovat olleet mediassa.

Eräopaskoulutuksen opiskelijat asuvat Björkrothin mukaan eri paikkakunnilla ympäri Suomen eikä heillä ole ollut vielä lähiopetusjaksoja Norjan tapahtumien jälkeen.

Seuraava koulutuksen lähiopetusjakso on tarkoitus järjestää tulevana viikonloppuna. Björkrothin mukaan henkilökunta on keskustellut asian ottamisesta esiin tapaamisen yhteydessä.

Axxell on yksi Suomen suurimmista ruotsinkielistä ammatillista koulutusta järjestävistä oppilaitoksista, joka toimii usealla paikkakunnalla.

Edistystä etsinnöissä

Kolme kadonnutta suomalaismiestä ja yksi ruotsalaisnainen olivat mediatietojen mukaan Norjassa jääkiipeilykurssilla, jonka järjesti Axxellin opiston erämopaskoulutuksen opiskelijajärjestö.

Kurssi oli tarkoitettu paitsi vanhoille ja uusille opiskelijoille myös sellaisille, jotka ovat kiinnostuneita eräopasopinnoista.

Kadonneet olivat lähteneet omatoimiselle retkelle Blåbärfjellet-tunturin 1 440 metrin korkeudella olevalle huipulle. Nelikon uskotaan jääneen lumivyöryn alle. Retkellä ollut viides henkilö, ruotsalaismies, hälytti apua, kun ei tavoittanut ystäviään kännykällään.

Kadonneiden etsintöjä jatkettiin keskiviikkoyönä Norjassa. Etsinnöissä havaittiin signaaleja kahdesta uudesta lumivyörypaikantimesta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja