Norjassa kadonneet suomenruotsalaiset miehet olivat retkellä omatoimisesti – Kiipeilykurssin vetäjä HBL:lle: "He tiesivät, että retkissä talvitunturissa on vaaransa"

Kolme suomalaista ja yksi ruotsalainen turisti yhä kateissa Pohjois-Norjassa 1:33
Kolme suomalaista kateissa Pohjois-Norjassa

Pohjois-Norjassa kadonneet kolme suomalaista tiesivät tunturin riskit, kertoo kiipeilykursseja järjestävä Fredrik Aspö  Hufvudstadsbladetille.

Kolme Pohjanmaalta kotoisin olevaa, suomenruotsalaista miestä katosi Pohjois-Norjassa. He olivat matkalla Blåbärfjelletin vuoren huipulle. Kohde on suosittu retkeilijöiden keskuudessa.

Kiipeilykursseja vetävä Fredrik Aspö vahvistaa MTV Uutisille, että kadonnut seurue oli käynyt hänen järjestämänsä kiipeilykoulutuksen. Seurue oli katoamisen aikaan vuoristossa retkellä omatoimisesti.

Hufvudstadsbladetin haastattelussa Aspö sanoo, että seurueella oli mukana varusteita lumivyöryjä varten.

– Kaikki heistä tiesivät, että retkissä talvitunturissa on vaaransa, Aspö kommentoi Hufvudstadsbladetille.

Kateissa olevat henkilöt ovat iältään 25–40-vuotiaita. Heidän katoamisestaan saatiin tietoa, kun ruotsalaismies ilmoitti, ettei hän tavoittanut ystäviään kännykällä. Alueella tapahtui katoamisen aikoihin suuri lumivyöry.

Norjan yleisradioyhtiö NRK:n mukaan uudet helikopterietsinnät on aloitettu tänään. Etsinnöissä on mukana kolme helikopteria.

Lue myös: 

Juttua päivitetty kello 11.39: Lisätty tieto, että uudet helikopterietsinnät on aloitettu.

Lue myös:

    Uusimmat