Mainos

Yksi vuorella kadonneista suomalaisista opiskelee eräoppaaksi, seurue lähti Norjaan opiskelijayhdistyksen kurssille – Live klo 15.00: Norjan poliisi pitää tiedotustilaisuuden

32:51

Kolme Pohjanmaalta kotoisin olevaa, suomenruotsalaista miestä on kadonnut Pohjois-Norjassa. He olivat matkalla Blåbärfjelletin vuoren huipulle. Kohde on suosittu retkeilijöiden keskuudessa.

Norjan poliisi pitää asiasta tiedotustilaisuuden tänään kello 15.00 Suomen aikaa. Tiedotustilaisuutta voi seurata suorana MTV Uutisten verkkosivuilta. 

SPT:n mukaan yksi kateissa olevista miehistä on suomalaisen Axxell-kansanopiston eräopaskurssin opiskelija ja yksi miehistä on aiemmin opiskellut kansanopistossa.

Norjassa järjestetyn jääkiipeilykurssin järjestämisestä vastasi Fredrik Aspön mukaan eräopaskurssin opiskelijayhdistys. Kurssi oli tarkoitettu paitsi vanhoille ja uusille opiskelijoille myös sellaisille, jotka ovat kiinnostuneita eräopasopinnoista.

Jääkiipeilykurssilla oli 10 osanottajaa, joista suurin osa oli suomalaisia. Suurin osa heistä oli lähtenyt kotiin ennen nelikon katoamista.

Kadonneita etsitty helikopterein

Kateissa olevat miehet ovat Aspön tietojen mukaan 25–40-vuotiaita ja olivat osittain vanhastaan tuttuja. Osa tapasi ilmeisesti kurssilla, missä miehet tapasivat myös kanssaan kateisiin joutuneen ruotsalaisnaisen.

Kadonneita etsittiin eilen helikoptereiden avulla, mutta etsinnät jouduttiin keskeyttämään illalla. Tromssan alueen poliisi kertoi Twitterissä, että sekä ambulanssi- että sotilashelikopteri joutuivat kääntymään takaisin huonon sään takia.

– Yön aikana ei ole tapahtunut mitään, Tromssan poliisista kerrottiin aamulla.

Etsintöjä ei ole päästy tekemään maalla suuren lumivyöryriskin takia.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja