Eppu Normaalin kitaristi Juha Torvinen: "Jollain oudolla tavalla on tullut Juice Leskistä ikävä"

Tältä näyttää Manserock-näyttelykierros Juha Torvisen kanssa 7:56
Katso video: Tältä näytti Manserock-näyttelykierros Juha Torvisen kanssa!

Helmikuun alussa Tampereen Vapriikissa avattu Manserock-näyttely on melkoinen muistojen bulevardi kotimaisen musiikin ystäville. Esillä on tuttuja nimiä, kuten Juice Leskinen, Kaseva, Popeda ja Eppu Normaali.

Eppu Normaalin kitaristi Juha Torvinen, 64, on ollut mukana Tampereen Vapriikissa hiljattain avatun Manserock-näyttelyn ohjausryhmässä. Vanhojen muistelu on ollut mieluisa tehtävä.

– Nimenomaan! Sehän siinä oli mahtavaa. Meitä oli ohjausryhmässä vajaat kymmenen henkeä ja meillä museon ulkopuolisilla ei ollut mitään vastuuta. Me vain muistelimme mitä on tapahtunut missäkin, mitä nimiä täällä pitäisi olla ja mistä saadaan jotain näyttelyesineitä. Vastuu oli museon vakituisella henkilökunnalla. Se oli ihanaa!

Manserock-näyttelystä löytyy muun muassa manserockin sukupuu, jossa käydään läpi yksityiskohtaisesti Tampereen alueen levyttäneet yhtyeet.

– Pelkästään näistä ihmisistä  tämä näyttely täyttyy puoleksi vuodeksi. Jos tietää, että oma nimi on seinällä (manserockin sukupuussa), täytyyhän sitä käydä katsomassa.

Sukupuuta katselemalla selviää, että Eppu Normaalilla on tänä vuonna 35-vuotisjuhlavuosi nykykokoonpanon kanssa.

– Hmm… Ai niin! Ruusukallion Sami, meidän basisti, hän on bändin tulokas. Onpa hyvä, että huomasit! Emmehän me ole tajunneet tuota, että siitähän on tosiaan tasavuosia. Rupesin ihmettelemään, että mistä sinä oikein tasavuosia saat laskettua. Siitä on tosiaan 35 vuotta, kun Sami on tullut bändiin. Kesällä keikoilla juhlitaan sitten sitä, Torvinen intoilee.

"Leskiselle olisi käyttöä tänäkin päivänä"

Juha Torvinen on ollut mukana niin sanotussa manserock-skenessä kymmenien vuosien ajan. Onko kyseisissä piireissä tullut vuosien saatossa vastaan vastustamattoman riemastuttavia ja mieleenpainuvia hahmoja?

– Kyllä niitä varmaan on, en nyt yhtäkkiä osaa niitä oikein nimetä, Torvinen sanoo ennen kuin mainitsee yhden nimen.

– Mutta kun nyt tässä sattuu olemaan Juice Leskisen kuvia, niin jollain oudolla tavalla on kyllä tullut Leskistä ikävä. Mehän emme olleet mitään sydänystäviä, minä ja hän, mutta tuttavia toki.

Laulaja-lauluntekijä, sanoittaja, runoilija ja kansantaiteilija Juhani "Juice" Leskinen kuoli vain 56-vuotiaana vuonna 2006.

– No, hän valitsi oman tiensä, mutta kyllä Leskiselle olisi käyttöä tänäkin päivänä ihan varmasti. Voisi tulla nasevia lausuntoja päivänpolitiikasta, niin kuin tuli siihenkin aikaan, Juha Torvinen sanoo.

MTV Uutiset kiersi Manserock-näyttelyä Eppu Normaali -kitaristi Juha Torvisen kanssa. Katso koko haastattelu artikkelin yläosassa olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat