Remu Aaltonen rakastaa vain yhtä asiaa: "Se on mun elämä"

Remu Aaltonen kertoo, miten Hurriganes sai alkunsa 1:25
Remu Aaltonen kertoo videolla, miten Hurriganes sai alkunsa, ja miten yhtye on vaikuttanut hänen elämäänsä.

Hurriganesin rumpali-solisti Remu Aaltonen kehottaa katsomaan aina eteenpäin. 

Valokuvaaja Risto Vuorimies on kuvannut Hurriganes-yhtyettä vuosista 1973–1976. Vuorimies on koonnut noista vuosista Pyörremyrsky-valokuvakirjan (Mistake Media), jossa on 230 ennenäkemätöntä otosta. Kirja julkaistiin 18. lokakuuta. 

– Ensimmäinen kuvauskeikkani oli perjantaina tammikuun 26. päivä 1973. Lähdimme kohti Virkkalan seurojentaloa hyvissä ajoin, ja kun tulimme perille, annoin kamerani laukoa 11 rullaa mustavalkoista Tri-X-filmiä. Mutta juuri yhdessäkään kuvassa ei näy Hurriganesia lavalla soittamassa yleisölle. Keskityin niihin oppeihin, joita olin saanut Tukholmassa vuosina 1970–72 Fotoskolan-nimisessä oppilaitoksessa. Oli vapauttavaa saada kuvata kaikkea keikkaan liittyvää tapahtumaa, kuten roudausta, kahvihetkeä, yleisöä ja hieman bändiäkin, Vuorimies kirjoittaa kirjassa. 

Kirjan julkistustilaisuudessa 18. lokakuuta oli paikalla myös Hurriganesin rumpali-solisti Remu Aaltonen, 75. Kun häneltä tiedustelee, miten rockbändi on vaikuttanut hänen elämäänsä, vastaus on yksinkertainen.

– Vittu, ku se on mun elämä. En rakasta mitään muuta kuin sitä: elämää ja musiikkia, Aaltonen vastasi.

Aaltonen täytti 75 vuotta tammikuussa 2023, mutta hänestä tuntuu kuin hän ei olisi vielä syntynytkään. 

– Ei minulla ole menneisyyttä. Pitää tsiigaa aina eteenpäin, no back, siellä ei ole ketään, Aaltonen summasi.

 

Hurriganes perustettiin vuonna 1971 kokoonpanolla, johon kuuluivat Aaltosen lisäksi basisti Cisse Häkkinen ja kitaristi Ile Kallio. Kallion tilalle tuli vuonna 1972 Pekka ”Albert” Järvinen. Häkkinen kuoli joulukuussa 1990 ja Järvinen maaliskuussa 1991.   

Remu Aaltonen kertoo videolla, miten Hurriganes sai alkunsa, ja miten yhtye on vaikuttanut hänen elämäänsä. 

Lue myös:

    Uusimmat