Mainos

Epäilyille vahvistus: Ruotsissa sunnuntaina miehen tappanut räjähdys oli käsikranaatti

Tukholman poliisi vahvisti tänään, että sunnuntaina Vårby Gårdin metroaseman lähellä miehen tappanut räjähdys oli käsikranaatti, kertovat ruotsalaismediat.

Poliisi myös julkaisi kuvan räjähtäneestä kranaattimallista.

Räjähdyksessä kuoli kuusikymppinen mies, jonka jo aiemmin tiedettiin nostaneen Vårbyssa Tukholman esikaupunkialueella maasta esineen, joka räjähti.

Lisäksi räjähdyksessä loukkaantui miehen seurassa ollut 45-vuotias nainen. Nainen sai vammoja kasvoihinsa ja jalkoihinsa. Uhrit olivat liikkeellä polkupyörillä.

Poliisi uskoo, että uhrit valikoituivat iskun kohteeksi täysin sattumanvaraisesti. Poliisi epäili jo sunnuntaina käsikranaatin olleen räjähdyksen syy, ja tänään se vahvisti tiedon.

– Rikospaikkaa tutkineet teknikkomme ovat pystyneet vahvistamaan, että räjähtänyt esine oli käsikranaatti, poliisin edustaja Lars Byström kertoi uutistoimisto TT:lle.

Poliisi tutkii tapausta murhana ja on lisännyt näkyvyyttään Vårbyn alueella. Vårby Gårdin metroasema Huddingessa kuuluu Tukholman metron alueeseen.

The Local kertoo, että poliisi on jo viime kesänä julkaisemassaan raportissa arvioinut Vårbyn olevan yksi Ruotsin 61 alueesta, joissa asukkaiden matala sosio-ekonominen asema on nostanut rikollisjengien vaikutusvaltaa.

Käsikranaatteja on Dagens Nyheterin julkaiseman tilaston mukaan käytetty rikoksissa Ruotsissa enenevissä määrin. Vuonna 2016 raportoitiin 27 räjähdystä, kun vuotta aiemmin luku oli 10.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.