Sivullinen 25-vuotias nainen kuoli räjähdyksessä Uppsalassa – Poliisi: Liittyy jengirikollisuuteen

Nuori nainen kuoli Uppsalan lähellä omakotitalossa tapahtuneessa räjähdyksessä 0:48
Tällaiset tuhot räjähdys jätti Uppsalan lähellä.

Ruotsin poliisi on ottanut kiinni kaksi ihmistä Uppsalan lähellä Fullerössä viime yönä tapahtuneen räjähdyksen vuoksi. Räjähdyksessä sai surmansa 25-vuotias nainen.

Kahta ihmistä epäillään murhasta ja törkeästä yleisen vaaran tuottamisesta, vahvisti syyttäjän edustaja Thomas Bälter.

Räjähdys tapahtui Fullerössä kaksikerroksisessa omakotitalossa. Se oli niin voimakas, että kaksi taloa vaurioitui pahoin ja kolmeen muuhun tuli vähäisempiä vaurioita. Poliisi sai ilmoituksen räjähdyksestä ennen kello neljää aamuyöllä.

–  Siellä oli tapahtunut voimakas räjähdys: kahdessa talossa on pahoja vaurioita ja kolme muuta taloa on vahingoittunut, kertasi poliisin edustaja Pelle Vamstad Aftonbladet-lehdelle.

–  Toisesta vaurioituneesta talosta löytyi 25-vuotias nainen, joka oli loukkaantunut. Hänet kuljetettiin sairaalaan ambulanssilla. Sieltä ilmoitettiin myöhemmin, että hän on menehtynyt vammoihinsa, Vamstad jatkoi.

Koska vauriot olivat niin suuria, alueelta katkaistiin aamulla sähkönjakelu kokonaan.

–  Heräsin erittäin voimakkaaseen räjähdykseen. Se oli niin kova, että melkein lensin sängystä. Sitten tunsin voimakkaan paineaallon ja taulut putoilivat seiniltä, kertoi räjähdyspaikan naapurissa asuva asukas.

Aftonbladetin omista lähteistään hankkimien tietojen mukaan räjähdyksessä kuolleella naisella ei ollut mitään tekemistä Ruotsissa roihahtaneen jengiväkivallan kanssa, johon räjähdys saattaa liittyä. Uhriksi aiottu henkilö asuu sen sijaan toisessa vaurioituneista taloista.

Räjähdys tapahtui samalla alueella, missä viimeksi tammikuussa oli suuri poliisioperaatio. Tuolloin yhtä alueen taloista ammuttiin toistakymmentä kertaa. Tulituksen kohteeksi joutuneessa talossa oli sisällä ihmisiä. Poliisin mukaan talossa asui Kurdikettuna tunnettu Foxtrot-rikollisjärjestön johtaja Rawa Majid.

Useiden viime aikojen väkivallanteoista uskotaan liittyvän juuri Foxtrotin sisäisiin välienselvittelyihin.

Tukholman eteläpuolella ammuttiin

Tukholman eteläpuolella Jordbrossa puolestaan yksi ihminen kuoli ja toinen haavoittui ampumisessa. Poliisi kertoo ottaneensa ampumisesta epäiltynä kiinni kolme ihmistä.

Poliisi kertoo löytäneensä uhrit ulkosalta asuinalueelta. Molemmat uhrit olivat haavoittuneet ampumisessa, toinen heistä vakavasti. Myöhemmin poliisi kertoi vakavasti haavoittuneen uhrin kuolleen.

–  Tapahtumapaikalla annetusta elvytyksestä huolimatta emme onnistuneet pelastamaan pahemmin haavoittunutta uhria. Toinen uhri vietiin sairaalaan, eikä hän ole haavoittunut hengenvaarallisesti, sanoi poliisin tiedottaja Per Fahlström uutistoimisto TT:lle.

Ampuminen tapahtui torstain vastaisena yönä juuri ennen keskiyötä.

Poliisi kertoo tutkivansa asiaa murhana ja murhan yrityksenä. Fahlströmin mukaan poliisi tutkii niin ikään, onko ampumisella yhteyttä muihin viime aikojen väkivallantekoihin.

Keskiviikkoiltana puolestaan poliisi sai hälytyksen ampumisesta Fruängenissä Tukholman eteläosassa. Paikalliselta urheilukentältä löytyi pahasti ampumisessa haavoittunut mies, jota hoidettiin paikan päällä, mutta hän kuoli vammoihinsa. Urheilukentällä oli ampumisen tapahtuessa lapsia ja nuoria jalkapalloharjoituksissa.

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson kauhisteli ampumisen tekopaikkaa.

–  Syyttömät ihmiset, joilla ei ole mitään tekemistä vakavan rikoksen kanssa, on pakotettu siihen osallisiksi. Itkeviä lapsia peliasuissa ja erittäin huolestuneita vanhempia. Ajatukseni ovat kaikkien näiden äitien ja isien kanssa, Kristersson sanoi.

Ruotsissa on kuluvan kuun aikana ammuttu jo yksitoista ihmistä. Kuukausiluku on toiseksi korkein sen jälkeen, kun tilastoja alettiin pitää. Joulukuussa 2019 ammuttiin kaksitoista ihmistä, mikä on tähän mennessä suurin määrä.

28.9.2023 kello 14.56 juttua on päivitetty kauttaltaan tuorein tiedoin. 

Lue myös:

    Uusimmat