Mies ammuttiin teloitustyyliin Malmössä – Poliisi: "Murha, jonka olimme pelänneet tapahtuvan"

1:57
Rikollisjengien välienselvittelyt näkyvät Malmön rikosten määrässä.

Etelä-Ruotsissa Malmössä 28-vuotias mies on kuollut ampumisessa myöhään torstai-iltana, kertovat ruotsalaismediat. Ampuminen tapahtui Högaholmin alueella.

Aftonbladetin haastatteleman silminnäkijän mukaan tummiin pukeutunut mies ampui kadulla ollutta autoa kohti jopa kymmenen laukausta. Lehden mukaan ampujalla oli automaattiase.

Ampuja poistui silminnäkijän mukaan paikalta toisella autolla.

Paikalle hälytetty poliisi löysi paikalta haavoittuneen miehen, joka makasi auton vieressä. Mies kuljetettiin sairaalaan, mutta hän kuoli saamiinsa vammoihin.

Kolari vain hetkiä ennen laukauksia

Ampuminen liittyi alamaailman välienselvittelyyn, Malmön poliisi kertoi perjantaina iltapäivällä.

– Tämä oli murha, jonka olimme pelänneet tapahtuvan rikollisissa piireissä, poliisipäällikkö Stefan Sintéus kertoi medialle.

Sintéuksen mukaan poliisilla oli entuudestaan tietoa, että Malmössä on ryhmittymiä, jotka haluavat vahingoittaa toisiaan. Poliisipäällikön mukaan murha kytkeytyy näihin ryhmiin.

Poliisi myös selvittää, liittyykö lähistöllä vain hetkiä ennen laukauksia ilmoitettu kolari tapaukseen jotenkin, poliisin tiedottaja Katarina Rusin kertoo. Mediatietojen mukaan myös kolari-ilmoituksen yhteydessä olisi kerrottu ampuma-aseesta.

Poliisi ei kuitenkaan löytänyt merkkejä kolarista tai loukkaantuneista. 

Päivitys klo 14.31: Lisätty poliisin kommentit ampumisen liittymisestä alamaailman välienselvittelyyn.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja