Mainos

Epäily: Rikollisryhmä järjesti Suomeen laittomasti yli 150 ihmistä

Länsi-Suomen merivartiosto tutkii suurta törkeää laittoman maahantulon järjestämistä. Epäilyjen mukaan rikollisryhmä järjesti Suomeen laittomasti yli 150 ihmistä heinä-elokuussa 2015.

Merivartioston mukaan toiminnalla on saavutettu suurta taloudellista hyötyä. Kolme miestä on tällä hetkellä vangittuna, heidät otettiin kiinni viime vuonna. Kaksi vangituista on irakilaistaustaisia Ruotsin kansalaisia, kolmas on Itävallassa asuva syyrialainen.

– Ihmisiä tuotiin Itävallan kautta joko suoraan tai Ruotsin kautta Suomeen. Suurin osa tuli Haaparannan kautta Tornioon. Osa matkusti matkustajalaivoilla Turkuun tai Helsinkiin ja osa lensi Helsinki-Vantaan lentoasemalle, kertoo tutkinnanjohtaja Rasmus Friman.

Asiassa on tehty laajamittaista kansainvälistä yhteistyötä mm. Ruotsin ja Itävallan poliisiviranomaisten sekä Europolin kanssa.

Frimanin mukaan kyseessä on yksi Suomen laajimmista ellei laajin epäilty törkeän laittoman maahantulon järjestäminen. Länsi-Suomen merivartiosto tutkii parhaillaan myös muutamaa muutakin törkeää laittoman maahanmuuton järjestämistä.

Rikollisryhmän Suomeen järjestämät ihmiset ovat nyt turvapaikanhakijoina Suomessa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.