Rajavartiolaitos epäilee neljää ihmissalakuljetuksesta

Rajavartiolaitos epäilee neljää ihmistä noin 15 ihmisen salakuljettamisesta Eurooppaan ja Euroopan sisällä rahallista korvausta vastaan, kertoo Rajavartiolaitos.

Tapaus paljastui, kun rajavartijat ottivat toukokuun alussa kiinni Helsinki-Vantaan lentokentällä Pariisista saapuneen naisen, joka matkusti toisen ihmisen asiakirjoilla. Samalla otettiin kiinni ja myöhemmin vangittiin laittoman maahantulon järjestämisestä epäiltynä naisen kanssa matkustanut mies. 

Tapaukseen epäillään liittyvän ainakin kolme muuta ihmistä, jotka vastasivat muun muassa rikoksen tekoon liittyvästä rahaliikenteestä, matkajärjestelyistä ja asiakirjoista.

Nainen kertoi aluksi olevansa Somalian kansalainen ja anoi Suomesta turvapaikkaa. Myöhemmin selvisi, että nainen on todellisuudessa Kenian kansalainen. Nainen oli matkustanut Turkin kautta Espanjaan, jossa hän oli tavannut kanssaan matkustaneen miehen. Espanjasta matka oli jatkunut Ranskaan ja sieltä Suomeen.

Rajavartiolaitos epäilee, että salakuljettajat saivat noin 3 000–5 500 euron korvauksen Eurooppaan tuomiltaan ihmisiltä.

Rikoksen epäillään olevan osa järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa. Tapaus on syyteharkinnassa törkeänä laittoman maahantulon järjestämisenä.

Lue myös:

    Uusimmat