Epäillyn murhan uhri ehti kertoa ratkaisevat tiedot poliisille juuri ennen kuolemaansa – Eckerön harvinaisesta henkirikoksesta epäillään kahta naista

Poliisi jatkaa Ahvenanmaan Eckerössä joulukuun lopussa tapahtuneen epäillyn murhan tutkintaa.

Epäilty henkirikos tapahtui sytyttämällä tuleen talo, jossa uhriksi joutunut mies oli.

Mies onnistui kuitenkin pakenemaan palavasta talosta ja hankkimaan apua, jota hän sai jo parinkymmenen minuutin päästä. Noin tunnissa hänet oli toimitettu helikopterilla sairaalaan, jossa hän kuitenkin kuoli saamiinsa tulipalon aiheuttamiin vammoihin.

Auttoi poliisia viimeisillä voimillaan

Poliisi oli ehtinyt paikalle sairaalaan kuulemaan miestä, joka kertoi ennen kuolemaansa poliisille tietoja, joita viranomainen kuvaa erittäin tärkeiksi tai ratkaiseviksi tapauksen kannalta.

Tapauksessa on vangittu kaksi kolmekymppistä naista epäiltynä keski-ikäisen miehen murhasta. Poliisi kertoo, että heillä on hyvä kuva mahdollisesta motiivista, mutta he eivät voi toistaiseksi kertoa sitä koskevia tietoja julkisuuteen.

Tapausta tutkitaan murhana suunnitelmallisuuden ja julmuuden perusteella.

Rauhallinen maakunta

Henkirikokset ovat itsehallinnollisella alueella harvinaisia, ja tapauksen tutkinnanjohtaja muistaa viimeisen henkirikostutkinnan olleen Ahvenanmaalla yli kymmenen vuotta sitten.

Viimeisimmästä henkirikoksen yrityksen tutkinnastakin on aikaa useampi vuosi.

– Hyvin epätavallista, hän tiivistää henkirikosten yleisyyden alueella.

Lue myös:

    Uusimmat