Espoon lapsenmurhan tutkinta jatkuu äidin kuolemasta huolimatta – "Asiaan pitää saada selvyys"

Espoon lapsimurhasta epäilty äiti kuoli vankilassa – tämä tapauksesta tiedetään 3:32
Poliisi tiedotti tänään naisen kuolemasta.

Poliisi tulee jatkamaan Espoon lapsenmurhaa koskevan asian tutkinnan loppuun teosta epäillyn naisen kuolemasta huolimatta, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja. Tämä on normaali toimintapa.

Poliisin tehtävänä on saada selvitettyä kyseisen illan tapahtumat siitä huolimatta, ettei teon jo tunnustanutta naista voida saattaa syytteeseen rikoksesta.

35-vuotiaan brittinaisen epäillään tappaneen pienen lapsensa, jota koskevan huoltajuusriidan hän oli vastikään hävinnyt.

Poliisi: Useat syyt tekevät tapauksesta arkaluontoisen

– Tutkinta on edelleen kesken. Selvitettäviä asioita on edelleen ja asiaan pitää saada selvyys, tapauksen tutkinnanjohtaja Ilmari Hallamaa kommentoi.

– Naisen kuolema ei tutkinnan statusta muuta.

Hallamaa kertoo, että vaikka epäiltyä ei enää voidakaan kuulustella, on töitä yhä tehtävänä. Esimerkiksi lausunnon saaminen erilaisista tutkinnan keinoista kuten esimerkiksi ruumiinavauksesta voi kestää viikkoja tai jopa kuukausia, hän kertoo yleisellä tasolla.

Hänen mukaansa tapauksessa on useita seikkoja, joiden vuoksi se on niin arkaluontoinen, ettei tapausta voi juuri avata julkisuudessa. 

Lapsensa murhasta epäilty nainen oli määrätty mielentilatutkimukseen. 

Lue myös:

    Uusimmat