Mainos

Epäillään heitteillejätöstä: Äiti ja isä matkustivat Kiinaan – jättivät lapset kuukaudeksi yksin kotiin

Vanhempia odottaa syyte lastensa heitteillejätöstä heidän matkustettuaan kuukaudeksi Kiinaan Espanjasta. 15-vuotiaan pojan ja 8-vuotiaan tytön vanhemmat ovat jättäneet matkansa ajaksi lapsensa yksin kotiin Kaakkois-Espanjassa sijaitsevassa Murcian kaupungissa. 

Hälytyskellot alkoivat soida tytön koulussa, kun opettajat olivat panneet merkille, ettei tyttö ollut käynyt aikoihin pesulla eikä hänen vaatetuksensa ollut säätilaan sopiva. Asiasta kirjoittavat espanjalaiset tiedotusvälineet, muun muassa La Vanguardia.

Lisäksi kahdeksanvuotiaalla oli täitä ja hän oli selvästikin leikannut hiuksensa itse, todennäköisesti täiden aiheuttaman kutituksen hillitsemiseksi. 

Lasten kotiin lähetettyjen sosiaalityöntekijöiden mukaan asunto oli karmeassa kunnossa: se oli täynnä roskia, joka puolella oli pilaantuneita ruoanjäänteitä ja vessassa kuivunutta ulostetta.

15-vuotias isoveli kertoi viranomaisille, että lasten vanhemmat olivat lähteneet Kiinaan ja että pikkusiskon hoitaminen oli hänen vastuullaan. Sisarukset on nyt otettu huostaan. 

Lasten mukaan vanhemmat ovat kuukauden reissussa Kiinassa ostamassa myyntiartikkeleita omistamaansa kauppaan. Äiti ja isä ovat kotoisin Kiinasta.

Vanhempia ei espanjalaismedioiden mukaan ole vielä tavoitettu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.