Kolme hylättyä lasta ja vuosi sitten kuolleen 9-vuotiaan veljen ruumis löytyivät Houstonissa – näin tragediasta yllättyneet naapurit kommentoivat tapausta

1:48
Näin tragediasta täysin tietämättömät naapurit kommentoivat tapausta

Poliisi teki karmivan löydön Yhdysvaltain Houstonissa sijaitsevaan asuntoon, josta löytyi kolme lasta sekä 9-vuotiaan luuranko. Vanhimman lapsen mukaan ruumis oli heidän veljensä, joka kuoli jo vuosi sitten.

Naapurit olivat tavanneet perheen vanhinta, 15-vuotiasta lasta, mutta heillä ei sanojensa mukaan ollut mitään tietoa, että talossa asui myös nuorempia lapsia (10- ja 7-vuotiaat) – tai että sieltä löytyisi myös ruumis. Naapuri Erica Chapman alkoi antaa 15-vuotiaalle pojalle ruokaa puoli vuotta sitten.

– Hän ei syönyt mitään valmistamaani, vaan hänen piti saada joko kaupasta ostettu pakattu salaatti tai pizza. Tai hedelmiä, mutta pakattuna, Chapman kertoi.

Naapuri Trevor Thompson kertoo myös ruokkineensa vanhinta poikaa. Hän näki kerran silmäyksen lasten asuntoon.

– Se oli täysin kalustamaton, vain täynnä roskaa, pizzalaatikoita ja sipsipusseja.

Asunnossa ei myöskään ollut toimivaa sähköä. Thompson kertoo antaneensa 15-vuotiaan ladata kännykkäänsä kotonaan viimeksi sunnuntaina, jolloin poika soitti hätäkeskukseen ja lasten karmea kohtalo paljastui.

Harrisin piirikunnan poliisipäällikön mukaan asunnon vuokraa oli maksettu, mutta äiti oli kadonnut kuvioista jo kuukausia sitten. Vanhin poika oli huolehtinut pikkusisaruksistaan.

– Uskon, että hän oli hermostunut ja peloissaan, että viranomaiset syyttävät häntä tästä kuolemasta, ja kenties hän pelkäsi myös, että hänen vanhempansa rankaisevat häntä, naapuri Erica Chapman arveli, miksei vanhin poika ollut ilmoittanut heidän tilanteestaan aiemmin viranomaisille.

Poliisin mukaan veljeskolmikko vietiin sairaalahoitoon, sillä heillä oli fyysisiä vammoja ja aliravitsemusta. Viranomaistutkimuksissa vahvistui, että 9-vuotias poika oli ollut kuolleena noin vuoden.

Viranomaiset ovat löytäneet poikien äidin sekä hänen poikaystävänsä. Heidän kuulustelunsa ovat käynnissä. Tapauksesta ei ole toistaiseksi nostettu rikossyytteitä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja