Entiseltä tennispelaajalta karmea paljastus – sanoo joutuneensa hirviövalmentajan uhriksi: "Sitä kesti melkein kolme vuotta"

Entinen tennispelaaja Selima Sfar sanoo joutuneensa valmentajansa raiskaamaksi vain 12-vuotiaana. Sfar kertoi kokemuksistaan ranskalaiselle L'Equipe-lehdelle.

Sfar oli 12-vuotias, kun hän päätti lähteä tavoittelemaan ammattilaisuraa tenniksessä ja muutti parempien harjoitusolojen perässä Ranskaan. Biarritzin kaupungissa hän pääsi ranskalaisen huippuvalmentajan oppiin.

Joitakin kuukausia myöhemmin valmentaja oli hakemassa Tunisista palaamassa ollutta Sfaria Bordeaux'n lentoasemalta.

– Kesken matkan, kello oli yksi yöllä, hän pysäytti tien sivuun ja alkoi kosketella minua, tehdä asioita minulle, Sfar kertoi Marcan mukaan ranskalaisen L'Equipen haastattelussa.

Sfar sanoo, ettei tuolloin 12-vuotiaana ymmärtänyt, mitä oli tapahtumassa.

– Tiesin vain, että hän oli yksi maailman parhaista valmentajista, kuin "tennisjumala" Ranskassa, ja jos halusin nousta mestariksi, tarvitsisin häntä.

Valmentajan kotona Sfar meni sohvalle nukkumaan. Paria tuntua myöhemmin hän sanoo heränneensä valmentajan kosketteluun.

– Sitten hän alkoi hyvin nopeasti raiskata minua. Se oli joka kerta samanlaista. Olin lamaantunut. Sitä kesti melkein kolme vuotta.

Sfar kertoo olleensa 16- tai 17-vuotias, kun hän alkoi vastustaa valmentajaansa. 

– Tunsin valtavaa raivoa, surua. En halunnut harjoitella hänen kanssaan enää, en pystynyt. 

Sfar vaihtoi paikkakuntaa ja löysi uuden valmentajan. Puolitoista vuotta myöhemmin hän muutti Lontooseen ja alkoi vastata itse omasta valmennuksestaan.

– Se oli radikaali päätös. Harjoittelin yksin kuusi tuntia päivässä. Olin kurinalainen ja nousin sadan joukkoon maailmanlistalla.

Parhaimmillaan Sfar nousi maailmanlistalla sijalle 75 kesällä 2001. Hän on historian toiseksi korkeimmalle sijoitukselle noussut tunisialais- ja arabipelaaja supertähti Ons Jabeurin jälkeen. Nelinpelissä hänen paras sijoituksensa oli 47:s.

Sfar lopetti tennisuransa vuonna 2011. Vuonna 2014 valmetaja tuomittiin kymmeneksi vuodeksi vankeuteen. Valmentajan katsottiin syyllistyneen useiden tennispelaajien raiskauksiin ranskalaisessa tennisakatemiassa.

– Tuohon aikaan en ollut vielä edes myöntänyt asiaa itselleni. Vakuuttelin itselleni, ettei mitään ollut tapahtunut, vaikka osa minusta tiesi sen tapahtuneen, Sfar sanoo.

– En ollut valmis siihen, että vanhempani saisivat tietää sillä tavalla. Se oli mahdottomuus. Kesti 25 vuotta myöntää asia itselleni ja 35 vuotta puhua siitä julkisesti.

Sfar kertoo puhuvansa asiasta nyt tukeakseen muita hyväksikäytön uhreiksi joutuneita.

 

Lue myös:

    Uusimmat