Entinen urheilupomo paljastaa: Jürgen Klopp kieltäytyi kovan maajoukkueen kosiskeluista

Liverpoolia nykyisin valmentava Jürgen Klopp kieltäytyi Meksikon jalkapallomaajoukkueen kosiskeluista vuonna 2015, Meksikon entinen urheilujohtaja Guillermo Gantu paljastaa.

Saksalainen menestysvalmentaja Klopp luotsasi Meksikon kosiskelujen aikaan Borussia Dortmundia, mutta siirtyi myöhemmin samana vuonna 2015 nykyisen seuransa Liverpoolin peräsimeen. 

– Kysyin kolmannen osapuolen kautta, olisiko hän kiinnostunut Meksikon maajoukkueesta ja vastaus takaisin oli: "Arvostan tätä, paljon kiitoksia, mutta minulla on yhä paljon tehtävää seurajoukkuejalkapallossa ja haluan mennä Englantiin", Cantu kertoi TUDN:n mukaan.

Meksiko palkkasi lopulta samana vuonna päävalmentajakseen kolumbialaisen Juan Carlos Osorion, joka toimi maan peräsimessä vuoteen 2018 saakka. Cantu sanoo, että hän palkkaisi Osorion uudestaankin, jos olisi samassa tilanteessa.

Saksa kaatuikin

Meksiko pelasi Osorion alaisuudessa pääosin voitokkaasti ja eteni vuonna 2018 MM-kisoissa pudotuspeleihin 16 parhaan joukkoon.

– Hän (Osorio) pelasi aina voittaakseen, ja minusta me voimme arvostaa häntä siitä, Cantu kehui.

Osorio sai Meksikossa osakseen paljon arvosteluakin. Moni kuitenkin muistaa, miten Meksiko päihitti vuoden 2018 MM-kisojen avausottelussaan Saksan 1–0.

– Hänestä tehtiin pilkkaa, kun hän sanoi, että "meidän täytyy mennä ja päihittää Saksa". Meillä oli tuolloin kuusi kuukautta valmistautumisaikaa.

Mahtimaa Saksa kaatui ja jäi lopulta alkulohkoon.

– Olin lapsi, mutta muistan yhä, kun Saksa teki meitä vastaan kuusi maalia vuonna 1978, Gantu nosti esiin.

Lähteet: ESPN, TUDN

Lue myös:

    Uusimmat