Entinen raksamies junttasi hetki sitten alasarjassa – nyt hän on Juventuksen suuri tähti: "Kehittynyt huimasti"

Maalikooste: Juventus - Napoli 1:18
Tässä iskee Federico Gatti – Juventuksen puolustuksen uusi tähtinimi ratkaisi jälleen

Juventus nousi Serie A:n kärkeen, kun se voitti perjantai-iltana viidentenä olevan Napolin 1–0. Torinolaisten takalinjoille on kasvamassa myös uusi johtohahmo, voittomaalin ottelussa puskenut keskuspuolustaja Federico Gatti. 

25-vuotias italialaispuolustaja nikkasi toisen puoliajan alussa Andrea Cambiason keskityksen tarkasti takakulmaan. Maali oli 190-senttiselle kolossille kauden kolmas.

Sama mies oli Juventuksen sankari myös viikko sitten puskiessaan lisäajan neljännellä minuutilla Juventuksen 2–1-voittomaalin Monzaa vastaan.

Gatti valittiin viimeistä edeltävällä kaudella Serie B:n parhaaksi puolustajaksi ollessaan lainalla Frosinonessa. Viime kaudella peliaikaa Juventuksessa kertyi 27 ottelun verran. 

Gatti oli Juventukselta yllätysostos tammikuussa 2022, jolloin seura sijoitti häneen 5,4 miljoonaa euroa. Kaudella 2020-2021 Gatti oli pelannut vielä maan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Serie C:ssä.

Viime vuoden kesäkuussa Kansojen liigan ottelussa Englantia vastaan maajoukkueessa debytoinut Gatti on saanut vähitellen lisää vastuuta myös hallitsevan EM-voittajan nutussa. 

– Jos mietimme, että hän pelasi kolmanneksi korkeimmalla tasolla vielä kolme vuotta sitten, hän on kehittynyt huimasti. Hän todisti sen maalillaan. Gatti on vaarallinen rangaistusalueella ja tiedostaa, että hänen on kehityttävä puolustuspelaamisessa, mutta se on normaalia. Hän on niin halukas kehittymään, että tulee tekemään sen muiden tavoin, Juventuksen päävalmentaja Massimiliano Allegri sanoi ottelun jälkeen Football Italian mukaan.

Entinen rakennustyöntekijä varttui Torinon ulkopuolella Rivolissa päivisin tiiliä muuraten ja aluskatteita nikkaroiden, illat kuluivat puolestaan paikallisilla kentillä.

Juventus ja Gatti solmivat lokakuussa vuoteen 2028 ulottuvan jatkosopimuksen. Vanha rouva kohtaa ensi perjantaina vieraskentällä Genoan.

 

Lue myös:

    Uusimmat