Hämmästyttävä temppu hurmasi Firenzessä, puolustajan jalat solmussa – Tuomas Virkkunen ihmeissään: "Aika karmeaa"

Maalikooste: Fiorentina - AC Milan 5:41
Maalikooste: Rafael Leao -show Firenzessä – vaikuttava taidonnäyte jallitti puolustajan täysin

AC Milan nappasi lauantaina Italian Serie A:ssa neljännen peräkkäisen voittonsa, kun se haki Fiorentinasta 2–1-vierasvoiton. Joukkueen portugalilaistähti Rafael Leao oli näyttävästi esillä milanolaisten molemmissa maaleissa.

24 A-maaottelussa neljä maalia Portugalille tehnyt Leao, 24, hurmasi toisen puoliajan alkuhetkillä kantapääsyötöllään, joka petkutti Fiorentinan topparin Nikola Milenkovicin täysin. Pallo päätyi hölmistyneen serbin selän takaa Ruben Loftus-Cheekille, joka sai hetken palloa jaloistaan kaiveltuaan siirrettyä sen verkkoon.

Fiorentina ehti tulla vain muutamia minuutteja myöhemmin tasoihin ghanalaisen Alfred Duncanin maalilla, mutta peli ei ehtinyt ghanalaisenkaan osumasta juuri vanhentua ja Leao-show jatkui: hollantilainen Tijjani Reijnders löysi pallon mentävän kaistan Leaolle, joka karkasi läpi ja kiersi Fiorentina-vahdin vaivatta.

– Nyt on kyllä avoimet ovet Fiorentinan puolustuksessa, aika karmeaa, selostaja Tuomas Virkkunen päivitteli.

Viime kaudella 15 maalia tehneen ja kahdeksan syöttäneen Leaon tahti on ollut tällä kaudella rauhallisempaa. 26 ottelun jälkeen portugalilaisen tilillä on Serie A:ssa viisi maalia ja kahdeksan syöttöä.

– Me lyöttäydyimme hänen uransa matkaan, ja hän antoi meidän lyöttäytyä mukaansa ja oli halukas oppimaan. Hän on juuri sen suuruuden kynnyksellä, jollaiseen aina ajattelimmekin hänen kasvavan. Näen hänen suorittavan paljon paremmin, ei vain taitojen osalta, mutta myös harjoittelun asenteessa ja ottelun aikana, AC Milanin päävalmentaja Stefano Pioli sanoi Football Italian mukaan.

– Tietenkin Milan voi laskea hänen varaansa, kuten PSG voi laskea Kylian Mbappen varaan tai mikä tahansa joukkue suuren lahjakkuuden kohdalla. Hän voi pelata niin monella eri tavalla, hänellä on voimaa kuten laatuakin. Leaolla on kaikki tarvittava.

Milan on kasvattanut kuuden pisteen kaulan kolmanneksi taantuneeseen Juventukseen, mutta mestaruustaistelu on tekemättömissä: paikallisvastustaja Inter johtaa Serie A:ta 11 pisteen erolla, kun yhdeksän kierrosta on pelaamatta.

Euroopan kolmanneksi suurimman seurajoukkuekilpailun Konferenssiliigan finaalissa viime kaudella pelannut Fiorentina jatkaa sarjassa kymmenentenä.

Lue myös:

    Uusimmat