Entinen NHL-tähti muisteli karmivaa hetkeä, kun Olli Jokisen luistin viilsi kaulaa: "Ajattelin, etten näe enää tytärtäni”

Olli Jokinen paljasti miksi valitsi Jukurit –"Kyselyitä tuli muualtakin" 19:33
Olli Jokinen kertoi MTV Urheilulle, minkä takia hän päätyi tekemään SM-liigasopimuksen Mikkelin Jukurien valmentamisesta.

Mikkelin Jukurien ensi kauden valmentaja Olli Jokinen oli osallisena yhdessä NHL-historian kauhistuttavimmista tapaturmista. 

Florida Panthersissa pelannut Jokinen kamppaili kiekosta kulmatilanteessa Buffalo Sabresia vastaan tammikuussa 2008. Jokisen tasapaino järkkyi taklauksen jälkeen, ja hänen oikea luistimensa osui joukkuetoveri Richard Zednikin kaulaan. 

Peli oli vartin verran pysähdyksissä, kun vaarallisesti loukkaantunut slovakkihyökkääjä talutettiin hoitoon. Kuuluttaja ilmoitti yleisölle, ettei Zednikillä ole hengenvaaraa. 

Slovakialaisessa Boris & Brambor -podcastissa palattiin kauhistuttavaan tapaukseen. 

– Näin Ollin luistimen nousevan silmieni tasolle, joten nostin vaistomaisesti päätäni. Tunsin, kun terä viilsi kaulaani. 

– Tiesin, että tilanne on vakava. Kun luistelin penkille, ajattelin, etten näe enää tytärtäni. 

Urallaan 745 NHL:n runkosarjaottelua pelannut Zednik pystyi jatkamaan jääkiekkoammattilaisena, ja hän pelasi kevääseen 2011 asti. Ura päättyi Slovakian paidassa Bratislavan MM-kisoissa. 

Lue myös:

    Uusimmat