Entinen koditon on nyt miljardööri – katso kuvat yksityisestä ökyjunasta!

Ei sitä hiuksia pestessään tule aina ajatelleeksi, että on ehkä rahoittanut shampoovalinnalla miljardöörin luksusjunaa.

John Paul DeJoria hymyilee leveästi kuvissa, kun hän esittelee hulppeaa luksusjunaansa brittiläisen Daily Mail -lehden jutussa. Junassa hän kestitsee bisnesvieraitaan ja matkustaa yksityisesti.

Noin kolmekymmentä metriä pitkä The Patrón Tequila Express on tehty vuonna 1927. Junan historia on loistelias. Sillä ovat matkustaneet muun muassa presidentti Franklin D. Roosevelt, näyttelijä Clark Cable ja monet muut legendaariset ja rikkaat Hollywood-tähdet.

Miljardööri on sisustanut junan sen entisaikojen loistoa kunnioittaen. Sisustuksessa ei ole säästelty samettia, kultaa eikä kristallia. Vaunun sisäkattoa koristavat puukoristeet, jotka ovat peräisin intialaisen Maharajan palatsista.

Käsite junan vessa saa myös uuden merkityksen luksusjunassa, missä asiansa voi hoitaa marmoroidussa kylpyhuoneessa.

Myös John Paulin vaimo, Elouise Broady on tyytyväinen miehensä leluun. Hän sanoo Daily Mailille, että juna on heidän romanttisin kuhertelupaikkansa.

Ryysyistä rikkauksiin

John Paul DeJoria on malliesimerkki amerikkalaisen unelman toteutumisesta. Köyhään italialais-kreikkalaissiirtolaisperheeseen syntynyt John Paul joutui lapsena veljensä kanssa orpokotiin, koska leskiäidillä ei ollut varaa elättää heitä. Siitä John Paulin tie jatkui jengeihin ja kodittomuuteen.

Sisua ja yrittäjyyttä John Paulista silti löytyi. Hän aloitti työnteon jo yhdeksänvuotiaana myymällä joulukortteja ovelta ovelle. Kokeiltuaan kirjavan määrän hanttihommia John Paul meni töihin hiustenhoitofirma Red Keniin, josta sai kuitenkin potkut.

Mies ehti oppia alasta ja perusti kampaaja Paul Mitchellin kanssa oman kampaamoyrityksen. Kaksikko otti bisneksen perustamiseen 700 dollarin lainan. Tästä lähti menestystarina, jonka tulokset nököttävät ehkä sinunkin kylpyhuoneesi hyllyillä. John Paul Mitchellin liikevaihto nykyään on noin 900 miljoonaa dollaria.

Luksusjunan nimi The Patrón Tequila Express juontaa John Paulin toisesta menestysbisneksestä. Hänellä on oma alkoholinmyyntifirma, joka on yksi menestyneimmistä tequilan jälleenmyyjistä maailmassa.

Lähteet: www.dailymail.co.uk/, www.entrepreneur.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja