Turisti, varo näitä huijauksia Aasian matkakohteissa!

Tampereelta Kiinaan junamatkaillut Lasse Pere on tehnyt omatoimisia reppureissuja aiemminkin. Lasse kertoo, että vaikka suurin osa lomakokemuksista on hyviä ja paikalliset ihmiset ovat olleet ystävällisiä, huijausyrityksiäkin on sattunut. Tässä viisi vinkkiä välttää huijauksia.

Klassinen teehuonehuijaus

"Kiinassa yleinen huijaus on, että siistit ja ystävälliset nuoret naiset kutsuvat mukaansa teehuoneeseen. Meillekin kävi niin. Kaksi viehättävää tyttö yritti aikansa saada meitä mukaansa, mutta kun kieltäydyimme, tytöt poistuivat haistatellen ja solvauksia huudellen paikalta. Huijausteehuoneissa kaikki muut asiakkaat ovat mukana juonessa, kaikki on lavastettua. Vain huijatut turistit eivät sitä tiedä, ja he voivat joutua pulittamaan teehetkestään useita satoja dollareita. Taidenäyttelykutsun takana on usein samantyyppinen juoni."

Sovi hinta etukäteen, maksa jälkikäteen

"Tilasimme Kiinassa hotellin pikkololta edellisenä iltana lentokenttätaksin, ja hän veloitti etukäteen osan hinnasta. Aamulla taksia ei näkynyt, ja maksoimme toiselle pikkololle uuden palvelurahan taksin hankkimisesta.

Sovi aina etukäteen, paljonko matka tulee maksamaan. Sama pätee esimerkiksi siihen, jos teettää vaatteita. Maksa vasta sitten, kun valmis vaate on käsissäsi tai olet perillä."

Selvitä rahan kurssi etukäteen

"Vaihdoimme junassa Mongolian valuuttaa puolet huonommalla kurssilla, se selvisi vasta kun pääsimme perille. Kurssit kannattaa selvittää aina etukäteen ja ottaa mukaan pieni muovilla päällystetty muistilappu."

Osoita paikallistuntemusta

"Selvitä etukäteen kartasta esimerkiksi reitti lentokentältä hotelliin. Taksi voi olla muuten aivan virallinen, mutta kuski voi heittää 30 kilometrin ylimääräisen lenkin matkalla. Kannattaa jutella ääneen paikoista, joiden ohi ajetaan, kuin tuntisi ympäristöä, niin kuskikin kuulee, että tiedät missä mennään."

Suhtaudu ystävällisellä varauksella kaikenlaisiin ehdotuksiin

"Ei kannata lähteä koskaan kenenkään mukaan, vaikka kuinka ystävällisesti pyydettäisiin ja kerrottaisiin supertarjouksista. Niihin on syytä suhtautua ystävällisen torjuvasti.

Eräs ystäväni sai Thaimaassa avatun limsapullon, ja siihen oli sekoitettu jotain huumaavaa. Mies heräsi seuraavana aamuna hotellihuoneesta rahattomana, mutta taskussa oli arvoton jalokivi. Huijauksesta oli sentään annettu jotain vastineeksi."

Studio55.fi/Piritta Palokangas


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja