Entinen kansliapäällikkö hyppäsi tiemaksuja ajavaan yritykseen

Liikenne- ja viestintäministeriön entinen kansliapäällikkö on ollut vuosien ajan mukana tiemaksuja ajavan yrityksen toiminnassa, kertoo MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma.

Juhani Korpela jäi eläkkeelle vuonna 2006. Hänet pyydettiin Helpten-yrityksen hallitukseen huhtikuussa 2008. Samalla Korpela hankki pienen määrän yrityksen osakkeita.

Korpela sanoo olleensa aina kiinnostunut liikenteen taloudellisesta ohjaamisesta.

– Tämän yrityksen tulevaisuudensuunnitelmiin kuului, että jos joskus mennään näihin tiemaksuihin, sillä on mahdollisuus tarjota tähän sopivia palveluita. Ajattelin, että sillä voisi olla mahdollisuus menestykseen ja tämän takia olen myös jonkin lantin sinne itse laittanut, Korpela kertoo.

Hän kertoo jättäneensä Helptenin hallituksen viime keväänä. Kaupparekisteristä tosin kerrotaan, että kesäkuussa ilmoitetussa hallituskokoonpanossa Korpela on yhä mukana.

"Tiemaksujen eteneminen liian hidasta"

Korpelan mukaan eropäätöksen taustalla oli pettymys tiemaksujen hitaaseen etenemiseen hallinnossa. Vaikka hänellä on yhä omistusta yrityksestä, suuria voittoja Korpela ei odota.

– Aika pitkään saisi odottaa. Nyt puhutaan, että tiemaksu voisi tulla käyttöön joskus 2020-luvulla. Olen kieltämättä toivonut liikenne- ja viestintäministeriöltä nopeampaa etenemistä tämän asian kanssa.

Korpela sanoo odottavansa mielenkiinnolla Jorma Ollilan työryhmän tuloksia ja ministeriön jatkotoimia asiassa.

Katso illan 45 minuuttia kello 20 alkaen:Tiemaksuista liiketoimintaa veronmaksajan avulla

Lue myös:

    Uusimmat