Entinen F1-tähti yllättyi täysin Ferrarin kuskivalinnasta – "Hänen on näytettävä"

Spekulaatiot Valtteri Bottaksen tallipaikasta kiihtyvät – C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen pureutuu kuumimpiin huhuihin 7:21
MTV Uutiset Live: C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen pureutuu Valtteri Bottaksen ympärillä kiertäviin huhuihin.

Pitkän uran F1:ssä ajanut konkarikuljettaja Felipe Massa yllättyi suuresti, kun Ferrari valitsi Sebastian Vettelin korvaajaksi Carlos Sainzin

F1:n kuljettajaruletti pyörähti muutama viikko sitten kunnolla käyntiin, kun Ferrari ilmoitti Sebastian Vettelin jättävän italialaistallin tämän kauden päätteeksi. Ferrari julkisti Vettelin korvaajan nopealla aikataululla, kun McLarenilla vielä tämän kauden ajavan Carlos Sainzin sopimus paljastettiin vain kaksi päivää myöhemmin. 

Valinta tuli monille täytenä yllätyksenä. Yksi yllättyneistä on Ferrarilla pitkään ajanut Felipe Massa.

– Oletin Daniel Ricciardon olevan Ferrari-kuljettaja, koska kaikki ajattelivat Ricciardon olevan se äijä. Meidän täytyy kuitenkin kunnioittaa Mattia Binotton (Ferrarin tallipäällikkö) ja tallin päätöstä valita Carlos, Massa toteaa Sky F1 Vodcastissa.

25-vuotias Sainz on ajanut moottoriurheilun kuninkuusluokassa kaudesta 2015 lähtien. Toro Rosson, Renault’n ja McLarenin ohjaksissa esiintynyt Sainz on ajanut urallaan vain yhden kerran palkintokorokkeelle. Massa näkee kuitenkin espanjalaisessa potentiaalia.

– Carlosilla on lahjoja. F1-uran alussa hän ja Max Verstappen olivat hyvin tasaväkisiä. Hän näytti, että hänellä on vauhtia, hän on lahjakas ja hän tekee paljon töitä, Massa kuvailee Sainzia.

Viime kaudella McLarenillaan MM-sarjassa kuudenneksi ajanut Sainz hyppää kaudeksi 2021 kovaan paikkaan. Perinteikkään Ferrarin ohjaksissa on tehtävä tulosta. Varsinkin, kun viereltä löytyy lahjakas nuorukainen Charles Leclerc.

– On hienoa nähdä, että Ferrari panostaa ja uskoo kuljettajaan, joka ei tule aivan huipputallista. Hänen on kuitenkin näytettävä, mitä hän osaa.

Massa korostaa tiimityön merkitystä mestaruuksien jahtaamisessa. Sainz on uransa aikana näyttänyt sen, että hän on tarvittaessa erinomainen joukkuepelaaja, joka osaa ajatella myös tallin etua.

– Ferrari tarvitsee kaksi hyvää kuljettajaa, koska mestaruudesta ei kisata vain kuljettajien kesken, vaan myös tallien, Massa sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat