Entinen F1-kuumakalle sai porttikiellon videopeliin – teki jatkuvasti kiusaa muille pelaajille

Tahallaan muita ulos radalta kiilaavat pelaajat ovat tuttu riesa käytännössä kaikissa autopeleissä. Yleensä tällainen käyttäytyminen yhdistetään rankkaa vaihetta elämässään läpikäyviin teinipoikiin, joiden ajotaidot eivät ole vielä kehittyneet riittävästi, jotta he pärjäisivät kilpailussa rehellisin keinoin. Nyt on kuitenkin käynyt ilmi, että tällaista toimintaa voivat harrastaa myös aikuiset, tosielämän kilpa-autoilijat.

Toro Rosson F1-tallissa vuosina 2006–2007 rattia käännellyt Scott Speed on saanut porttikiellon suosittuun iRacing-ajosimulaattoripeliin – ja WTF1-sivuston mukaan täysin aiheesta.

Speedin kerrotaan tulleen iRacingissa tutuksi aggressiivisesta ja jopa muiden pelaajien kilpailun pilaamiseen tähtäävästä ajotavastaan.

Viimeinen uhri oli suosikkistriimaaja

Viimeinen pisara pelinkehittäjille oli Speedin taannoinen kahnaus suositun iRacing-striimaajan Jake Hewlettin kanssa. WTF1 on julkaissut videomateriaalia tapauksesta, joka sai alkunsa siitä, että Hewlett kiilasi Speediä kilpailutilanteessa. Tähän tilanteeseen ei vielä liittynyt sen suurempaa draamaa, mutta Speed käytti tilanteen jälkeen koko jäljellä olevan kilpailun siihen, että yritti saada Hewlettin ajettua ulos radalta.

Pelinkehittäjät saivat useita valituksia Speedin toiminnasta kyseisessä kisassa ja päätyivät lopulta antamaan tälle toistaiseksi voimassaolevan porttikiellon peliin.

Peliä myytiin pahiksen naamalla

Speed kommentoi tapausta The Drive -julkaisulle, ja puolusteli toimintaansa sillä, että kyseessä oli vain peli. Hän kuitenkin pyysi anteeksi.

Alla olevalla videolla joitain Speedin edesottamuksia virtuaalimaailmassa.

Tapauksesta kiusallisemman tekee se, että Speed toimi aikoinaan iRacingin mainoskasvona. Hän auttoi kehittämään pelin rallycross-luokkaa, jossa myös tämän porttikieltoon johtanut tapaus sattui.

Porttikiellon saatuaan Speed laittoi kolmella näytöllä ja ratti-poljin-setillä varustetun pelisetupinsa myyntiin Facebookiin.

Sai potkut vedettyään tallipäällikköään turpaan

Speed oli ensimmäinen yhdysvaltalainen kuljettaja F1-sarjassa sitten Michael Andrettin ja kauden 1993. Speedin F1-ura jäi kuitenkin varsin lyhyeksi johtuen muun muassa vaatimattomasta kisamenestyksestä ja kohutusta nyrkkitappelusta Toro Rosson silloisen tallipäällikön Franz Tostin kanssa.

Speed sai potkut kesken kauden, joten vuoden 2007 USA:n osakilpailussa hänen saappaisiinsa joutui hyppäämään lyhyellä varoitusajalla muuan Sebastian Vettel.

Lähde: WTF1, The Drive

***

2:16

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja