Entinen F1-kuljettaja kertoi koskettavan tarinan Michael Schumacherista – "Hänen ei olisi tarvinnut tehdä sitä"

Entinen F1-kuljettaja Karun Chandhok on kertonut koskettavan tarinan kohtaamisestaan lajin legendan Michael Schumacherin kanssa. Intialainen kilpaili F1-luokassa HRT:n ja Lotuksen talleissa vuosina 2010 ja 2011.

Chandhok kohtasi Schumacherin lyhyesti vuonna 2007 ollessaan vasta testikuski. Kolme vuotta myöhemmin intialaiskuski ajoi ensimmäisen F1-kilpailunsa Bahrainissa.

Schumacherin ystävällinen käytös teki tuolloin Chandhokiin syvän vaikutuksen.

– Muistan ensimmäisen F1-testini Red Bullin kanssa Barcelonassa. Poistuin varikolta ja Michael oli palannut tekemään vielä yhden testin Ferrarin kanssa. Hän oli lopettanut ensimmäistä kertaa uransa edellisen kauden päätyttyä ja oli palannut tekemään testiajoja, Sky Sportsin asiantuntijana työskentelevä Chandhok kertoi.

– Poistuin autotallista ja seurasin häntä ulos varikolta. Ajattelin itsekseni, että tämä on aivan hullua. Se oli ensimmäinen päiväni F1-autossa ja minä seurasin Michael Schumacherin Ferraria. Se oli aika hurjaa.

– Kun ajoin ensimmäisen kilpailuni Bahrainissa vuonna 2010, Michael oli ensimmäinen kuski, joka toivotti minut tervetulleeksi F1:siin. Hän jutusteli sen jälkeen viisi minuuttia kanssani kysellen taustoistani, mistä olen kotoisin ja toivotti onnea kauteen.

– Minä olin täysin tuntematon. Hänen ei olisi tarvinnut tehdä sitä. Arvostin todella sitä, että hän käytti viisi minuuttia aikaansa toivottaakseni minut tervetulleeksi lajiin. Hän oli hieno tyyppi ja loistava kuski.

Schumacher oli aikakautensa suurin F1-kuski. Hän voitti maailmanmestaruuden seitsemän kertaa.

Schumacher loukkaantui vakavasti lasketteluonnettomuudessa Meribelissä Ranskan alpeilla vuonna 2013. F1-legendan terveydentila on ollut tämän jälkeen tarkoin hänen perheensä varjelema.

 

Lue myös:

    Uusimmat