Entinen CIA:n johtaja: Suleimanin surma on merkittävämpi kuin Isis-johtaja al-Baghdadin tappaminen – "On mahdotonta liioitella tämän hyökkäyksen merkitystä"

Donald Trump vahvistaa:"Abu Bakr al-Baghdadi on kuollut" 8:54
MTV Uutiset Live kertoi Abu Bakr al-Baghdadin tappmisesta lokakuun lopulla

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n entinen komentaja ja eläköitynyt kenraali David Petraeus on sitä mieltä, että iranilaiskomentaja Qassem Suleimanin surma lennokki-iskussa on merkittävämpi tapaus kuin terroristijärjestö al-Qaidan perustaja Osama bin Ladenin surma.

Petraeus näkee Suleimanin tappaneen iskun myös merkittävämpänä kuin äärijärjestö Isisin johtaja Abu Bakr al-Baghdadin kuolemaan johtaneen sotilasoperaation. Petraeus esitti kommenttinsa CBS-kanavan Face the Nation -ohjelmassa.

– On mahdotonta liioitella tämän hyökkäyksen merkitystä. Tämä on isompi juttu kuin bin Laden, isompi kuin Baghdadi, Petraeus sanoi.

Petraeusin mukaan Suleimanin asema Iranissa ja Lähi-idässä oli verrattavissa CIA:n johtajaan ja muihin huipputason tiedustelu- ja sotilasjohtajiin Yhdysvalloissa.

Yhdysvallat surmasi vuoden 2001 WTC-iskujen pääsuunnittelijana pidetyn Osama bin Ladenin Pakistanin alueelle kohdistuneessa sotilasoperaatiossa vuonna 2011.

Isisin johtaja al-Baghdadi puolestaan sai surmansa viime lokakuussa Syyriassa järjestetyssä operaatiossa, jonka tavoitteena oli joko tappaa tai ottaa kiinni äärijärjestön johtaja. Yhdysvaltain sotilasjohdon mukaan Al-Baghdadi tappoi itsensä laukaisemalla räjähdevyön.

Lue myös:

    Uusimmat