Entinen Chelsea-tähti muisteli isänsä kidnappausta – Roman Abramovich tarjosi apuaan kylmäävällä tavalla: "Jos haluat, teen sen"

Entinen Chelsea-tähti John Obi Mikel on muistellut Talksportin haastattelunsa isänsä kidnappausta.

Liverpoolin Luis Diaz oli viime viikot kidnappauskohun keskellä, kun kolumbialaistähden vanhemmat kidnapattiin Kolumbiassa. Ikävä selkkaus sai Obi Mikelin muistelemaan aikaa, jolloin hän oli itse Diazin asemassa.

Obi Mikel kertoi Talksportin haastattelussa, että hänen oma isänsä kidnapattiin Nigeriassa, kun hän oli valmistautumassa Argentiinaa vastaan pelattavaan tärkeään lohkovaiheen otteluun. Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Obi Mikelin isä kidnapattiin.

– Kaksi tuntia ennen peliä sain puhelun veljeltäni, joka kertoi, että isäni on kidnapattu jo toistamiseen Nigeriassa. Se oli järkytys. Ensimmäinenkin kerta oli järkytys, mutta tämä oli vielä suurempi järkytys, sillä olin juuri menossa pelaamaan yhtä urani isoimmista otteluista. Se, että isäni oli taas kidnapattu, oli todella sydäntä särkevää, Obi Mikel muistelee.

Nigerian kapteenina turnauksessa toiminut Obi Mikel ei kertonut kidnappauksesta kenellekään. Vasta katkeraan 1-2-tappioon päättyneen ottelun jälkeen hän kertoi asiasta joukkueelle.

– Pelaajat ja valmentaja olivat melkein kyynelissä. He sanoivat, ettei minun olisi pitänyt kertoa heille, eikä olisi pitänyt pelata, Obi Mikel kertoo.

Obi Mikelin pelatessa Chelseassa seuran venäläisomistaja Roman Abramovits tarjosi nigerialaistähdelle apuaan kidnapatun isän pelastamisessa.

– Chelsea oli todella tukenani. Muistan Roman Abramovitsin kysyneen minulta, että haluanko, että hän lähettää ihmisiä apuun. ”Minä tiedän, että jos minä lähetän apujoukkoja, saamme isäsi vapaaksi. Älä sinä huolehdi siitä, miten se tapahtuu. Kerro vain minulle, jos haluat käyttää tuon vaihtoehdon, niin teen sen”, Obi Mikel muistelee Abramovitsin sanoneen.

Lue myös:

    Uusimmat