Kaappauspiina päättyi – sissijärjestö vapautti valioliigatähden isän

Kolumbian jalkapalloliitto tiedottaa, että Liverpoolissa pelaavan Luis Díazin isä Luís Manuel Díaz on vapautettu oltuaan kolumbialaisen sissijärjestön kaappaamana lähes kahden viikon ajan.

Kaappaus tapahtui 28. lokakuuta Díazin kotikaupungissa Barrancasissa. Myös hänen puolisonsa, Liverpoolin kolumbialaistähden tähden äiti Cilenis Marulanda kaapattiin samassa yhteydessä, mutta vapautettiin jo muutamaa tuntia myöhemmin autoon hylättynä.

Kansallista vapautusarmeijaa (ELN:ää) edustanut aseistautunut joukko kaappasi Díazit näiden pysähdyttyä huoltoasemalle.

Muun muassa BBC uutisoi nyt ELN:n luovuttaneen Luís Manuel Díazin YK:n ja katolisen kirkon  edustajille. Paikallismedian mukaan Díaz on vapauttamisensa jälkeen kuljetettu armeijan helikopterilla Valleduparin kaupunkiin, missä hänelle tehdään terveystarkastus ennen kuin hän pääsee palaamaan perheensä luokse. Viranomaisten mukaan Díaz vapautettiin hyväkuntoisena.

Vuonna 1964 perustetulla ELN:llä arvioidaan olevan noin 2 500 jäsentä. Sen toiminta keskittyy Kolumbian pohjoisosiin, Venezuelan vastaisen rajan tuntumaan, missä Díazitkin asuvat.

Toista kauttaan Liverpoolissa pelaava Luis Díaz, 26, oli loka-marraskuun vaihteessa sivussa kahdesta joukkueensa ottelusta vanhempiensa kidnappauksen vuoksi. Hän palasi kehiin sunnuntaina Lutonia vastaan pelatun valioliigaottelun viimeisiksi minuuteiksi ja teki joukkueensa 1–1-tasoitusmaalin viidennellä lisäaikaminuutilla.

Lue myös:

    Uusimmat