Ensituntumat Motorolan Moto G7 -älypuhelimista: Joukko uusia vaihtoehtoja noin 150-300 euron hintaluokassa

Lenovon omistuksessa oleva Motorola julkisti äskettäin neljä uutta Moto G7 -puhelinta. Pääsimme ottamaan pikaiset ensituntumat Moto G7 -sarjan laitteista, jotka saapuvat Suomessa myyntiin kevään aikana. Uusien Moto G7 -puhelinten hinnat vaihtelevat 159 euron ja 329 euron välillä.

Suuria yllätyksiä Moto G7:t eivät tarjoa, mutta eri laitteet tarjoavat hyviä asioita eri tilanteita varten. Esimerkiksi hyvää akunkestoa arvostavalle Moto G7 Power tarjoaa 5 000 milliampeeritunnin akun, kun taas edullista ja kompaktimpaa puhelinta hakeva voi löytää Moto G7 Playsta hyvän kaverin. Moto G7:n ja Moto G7 Plus ovat taasen sarjan kärkimalleja, jotka tarjoavat hyvän rakenteen ja muun muassa kaksoistakakameran.

Tuntumaltaan kaikki Moto G7 -sarjan puhelimet ovat hyvin jämäköitä. Myös sarjan edullisin puhelin, Moto G7 Play, on muovisesta rakenteestaan huolimatta jämäkkä. Kevyesti väänneltäessä se ei nitissyt. Erikoisuutena Moto G7 Playssa on 4K Ultra HD -videotallennus, joka on harvinainen näky alle 200 euron puhelimissa.

Moto G7 Power pääsi yllättämään sillä, ettei se tuntunut älyttömän paksulta tai painavalta, vaikka sen sisuksissa on jopa 5 000 milliampeeritunnin akku.

Moto G7 ja Moto G7 Plus ovat ulkoisesti käytännössä identtiset värivaihtoehtoja lukuun ottamatta. Molemmat ovat varustettu 6,2 tuuman näytöillä, joissa on niin sanottu vesipisaralovi. Rakenne näissäkin laitteissa oli hyvä.

Puhdasta Androidia pienillä lisäyksillä

Moto-puhelimissa on jo pitkään ollut melko puhdas Android eivätkä uudet Moto G7:t ole poikkeuksia. Motorola kertoi, että uutuuksissa on Moto Experience -jippoja lukuun ottamatta puhdas Android. Moto Experience tuo mukanaan puhelimeen erilaisia käyttäjää helpottavia asioita kuten Always On -näytön. Muita juttuja on esimerkiksi taskulampun käynnistäminen puhelinta heilauttamalla, kameran avaaminen puhelinta pyöräyttämällä ja erilainen kotinäppäin.

Pikaisten ensituntumien perusteella Android 9 Pie toimi ongelmitta ja sulavasti kaikilla Moto G7 -laitteilla. Myös 159 euron Moto G7 Play pyöritti käyttöjärjestelmää ongelmitta. Sen kahden gigatavun RAM-muisti voi kuitenkin raskaammalla käytöllä tulla nopeastikin vastaan verrattuna muihin Moto G7 -sarjalaisiin.

Muistien osalta tilanne on melko hyvä Moto G7 -puhelimissa. Moto G7 Play ja Moto G7 Power tarjoavat käyttäjälle 32 gigatavun tallennusmuistin, joka on hintaan nähden varsin hyvä määrä. Moto G7 ja Moto G7 Plus ovat varustettu puolestaan 64 gigatavun tallennusmuistilla.

Kaikki paitsi Moto G7 Plus ovat varustettu Qualcommin edullisemman hintaluokan Snapdragon 632 -järjestelmäpiirillä, joka julkistettiin viime kesänä. Moto G7 Plussassa on taasen hitusen tehokkaampi Snapdragon 636 -piiri. Peruskäytössä Moto G7:n ja Moto G7 Plussan tehoero ei liene kovinkaan merkittävä.

Moto G7 Plus on joukon niin sanottu lippulaivapuhelin. Tehokkaamman järjestelmäpiirin lisäksi se eroaa malliston muista laitteista optisella kuvanvakaimellaan ja stereokaiuttimillaan. Sen värivaihtoehdot ovat myös muita laitteita räväkämpiä. Värivaihtoehdot ovat räväkkä kirkkaanpunainen ja hillitympi tummansininen. Moto G7 Plus tukee myös tehokkaampaa 27 watin pikalatausta, kun muissa malleissa on 15 watin pikalataus.

Moto G7 Plussan pitäisi tulla myyntiin Suomessa heti maaliskuun alkupuolella. Muiden laitteiden osalta on kerrottu, että myynti alkaa kevään aikana.

Moto G7 -sarjan hinnat

  • Moto G7 Plus: 329 euroa
  • Moto G7: 269 euroa
  • Moto G7 Power: 229 euroa
  • Moto G7 Play: 159 euroa

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja